Cum câștigi la Blackjack - 4. Strategia de bază


Spre deosebire de celelalte jocuri de cazinou, strategia chiar are un rol în jocurile de blackjack - aici, deciziile jucătorului pot însemna diferența dintre o mână câștigată sau pierdută. Acesta este motivul pentru care un jucător profesionist va alege blackjack drept jocul preferat de cazinou: deși câștigurile asociate unei mâini nu sunt enorme (jocul rareori plătește peste 1 la 1), faptul că poți câștiga un număr semnificativ de mâini fără să numeri cărțile este îl face atractiv.
Dar pentru a câștiga numărul maxim posibil de mâini la blackjack, ai nevoie de strategie.
 

Strategia de bază în blackjack

Strategia de bază în blackjack descrie modul optim de a juca orice mână în funcție de valoarea și componența mâinii jucătorului precum și valoarea cărții dezvăluite a dealerului. Această strategie nu elimină norocul din joc, dar reduce la minim avantajul casei (house edge).
Tabelul de mai jos conține indicații pentru jocul optim la o masă de blackjack - atât blackjack online cât și blackjack live sau în lumea reală - cu următoarele reguli:
  • Între patru și opt pachete de cărți în joc
  • Dealerul trebuie să ceară carte pe o mână „soft” cu un total de 17
  • Este permisă dublarea după împărțirea cărților (split)
  • Se permite retragerea din joc (surrender)
tabel blackjack strategie de baza onlinecazinouri.ro

Tabelul este disponibil în format PDF, se poarte descărca de aici.

Cum se folosește strategia de bază

În marea majoritate a cazurilor, se pot aplica indicațiile din tabelul de mai sus. Deși există variante de blackjack cu reguli diferite, acestea influențează strategia doar în unele cazuri speciale. Estimările privind avantajul casei (house edge) pentru jocurile de blackjack publicate de cazinouri presupun și ele că jucătorul folosește strategia de bază și nu își schimbă miza prea des. În majoritatea cazurilor, acest avantaj este între 0,5 și 1% din suma mizată, ceea ce face jocul de blackjack unul dintre cele mai ieftine jocuri de cazinou.
Când joci blackjack online, poți deschide tabelul într-o fereastră nouă și îl poți studia oricând ai nevoie. Cu timpul, vei putea memora acțiunile să le poți folosi și când joci blackjack în lumea reală. Este cel mai util să înveți acțiunile pentru mâinile „hard” pentru prima dată.
 

Pentru informații suplimentare despre jocul de blackjack, citește aici despre regulile de bază, despre alegerea mesei potrivite de blackjack, despre diferitele mâini și acțiuni în blackjack.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus