Cum câștigi la blackjack - 3. Mâini și acțiuni


La prima vedere, blackjack pare un joc super simplu, cu reguli ușor de învățat. Dacă,în schimb, vrei să câștigi la blackjack, treaba devine mai complicată. Lucruri relativ simple, precum natura mâinilor, merită un pic mai multă atenție.
Găsești aici informații suplimentare despre regulile de bază blackjack și ponturi pentru a alege masa de blackjack potrivită.

Mâini hard, soft, stiff

Orice mână blackjack intră într-una dintre trei categorii în funcție de componența și valoarea sa:
  • Hard, care nu are niciun as sau are un as în valoare de 1 punct (de exemplu, un as, un 7 și un 9 cu o valoare totală de 17 puncte)
  • Soft, în care asul are / poate avea valoarea de 11 puncte (un as și un 6 cu o valoare totală de 17, adică soft 17)
  • Stiff, o mână hard cu o valoare între 12 și 16 puncte, prea mic ca să „bată” mâna dealerului, prea mare ca să poți cere o carte fără un risc relativ mare de a depăși totalul de 21 de puncte (bust).

Hard 17 mana cum se joaca blackjack

Acțiuni de bază

La orice mână, ai posibilitatea de a cere o carte (hit), a dubla (double), a te opri (stand) sau, la unele mese, de a te preda (surrender). Acțiunea potrivită diferă în funcție de totalul mâinii tale, de compoziția mâinii tale și, bineînțeles, în funcție de ce carte are dealerul dezvelit.
 

Acțiuni recomandate pentru mâini hard:

  • Dacă ai o mână hard cu un total de 11 sau mai mic, cere carte (hit) sau dublează (double)
  • Dacă ai o mână cu un total de 17 sau peste, indiferent dacă e hard sau soft, oprește-te (stand)
  • Dacă ai o mână cu un total de 12 până la 16 (stiff), acțiunea preferabilă depinde de ce fel de carte are dealerul dezvelit.

Acțiuni recomandate pentru mâini soft:

  • Dacă ai o mână soft cu un total de 19 sau 20 (de exemplu, un as și un 8 sau 9) este recomandat să te oprești (stand)
  • Dacă ai o mână soft cu un total de 17 sau mai mic (de exemplu, un as si un 6 sau 5), este recomandat să ceri carte (hit) sau să dublezi
  • Dacă ai o mână soft cu un total de 18 puncte (un as și un 7), acțiunea recomandată depinde de ce carte are dealerul dezvelit.
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus