Table online pe bani

Jocul de table este unul foarte popular în România, probabil cel mai jucat joc de masă din țara noastră. Cei care sunt de vârsta potrivită de a fi făcut armata își amintesc probabil de orele petrecute aruncând zarurile zi de zi, așteptând lăsarea la vatră. Jocul de table este un joc distractiv care are atât elemente de joc de noroc (se aruncă cu zarul) cât și de strategie. Multă strategie care, folosită cum trebuie, poate să te ajute să fii victorios de fiecare dată.
Jocu este răspândit prin toată lumea - el este jucat atât pentru distracție cât și pe bani, atât în lumea reală cât și online. Iar acum, jocul a devenit disponibil într-un format jucat pe bani online și în România.
 
Table online netbet pe bani reali

Scurtă istorie

Nimeni nu cunoaște exact originile jocului de table. Egiptenii antici jucau un joc asemănător numit Senet, iar în Mesopotamia, era jucat un alt joc similar cu tablele. Jocuri care pot fi strămoși ale tablelor au fost jucate în Europa acum mii de ani, cu primul joc aproape identic cu tablele moderne apărând în secolul al XI-lea.
Azi, jocul se practică în mai multe variante regionale, de la Narde jucat în Iran, Armenia, Georgia și unele părți din Rusia la Shesh Besh jucat în Israel.
 
Joc de table online

Cum se joacă Table

Înregistrează-te acum pentru a juca table online pe bani reali la NetBet
CLICK AICI!

Reguli

Scopul jocului de table este să aduci toate piesele (pulurile) tale din casa adversarului în casa ta, aruncând cu zaruri și mișcând pulurile în funcție de numărul afișat de zaruri, apoi scoțându-le pe toate de pe tablă.
Fiecare jucător începe cu 15 piese aranjate într-un format specific pe masă, dintre care două în „casa” adversarului. După ce decid care jucător începe prin aruncarea cu câte un zar, începe jocul propriu-zis.
 

Mutarea

Jucătorii aruncă cu două zaruri și își mișcă piesele spre „casă” atâtea poziții cât arată zarul. Jucătorul decide dacă mută câte o piesă pentru fiecare număr indicat sau o singură piesă pentru totalul zarurilor - de exemplu, dacă zarurile arată 2 și 3, jucătorul poate muta ori 5 poziții cu o piesă, ori 2 cu una și 3 cu alta. 
În cazul în care numerele indicate de zaruri sunt identice - 4-4 sau 2-2 - jucătorul care a aruncat dubla va putea face patru mișcări în loc de două, în orice combinație - patru mișcări cu o singură piesă, trei cu una și una cu o altă piesă, și așa mai departe.

Scoaterea pieselor adversarului

Dacă adversarul are o piesă „descoperită” - adică o singură piesă pe o linie - și piesa ta ajunge pe aceeași linie, piesa adversarului este soasă de pe tablă. Următoarea aruncare a adversarului va decide unde - în „casa” ta - va reveni piesa respectivă pe tablă. Dacă în casa ta „acoperi” fiecare linie (ai câte două piese pe fiecare), piesa adversarului nu poate reveni pe tablă, însemnând că vei putea juca singur până se eliberează o linie.
 

Eliminarea pieselor de pe tablă

Odată ce toate piesele tale au ajuns în „casa” ta, poți începe să le elimini de pe tablă prin aruncarea zarurilor. Liniile din casa ta sunt în ordine descrescătoare, de la 6 în jos, din stânga spre dreapta.
 • Dacă arunci 6, poți scoate o piesă de pe poziția 6 (sau de pe următoarea poziție ocupată, în cazul în care nu ai nicio piesă pe 6)
 • Dacă arunci 5 sau mai puțin, poți scoate o piesă de pe poziția respectivă. Dacă ai o piesă pe o poziție superioară dar nu pe linia respectivă, trebuie să muți o piesă 5 (sau 4, 3 sau cât arată zarul) poziții spre dreapta.
 • Dacă arunci dublă, poți muta sau elimina patru piese de pe tablă
 • Dacă adversarul îți scoate (capturează) o piesă, ea va reveni pe trablă în „casa” adversarului și va trebui să ajungă înapoi în casa ta ca să poți continua eliminarea pieselor
 • Jucătorul care elimină primul toate piesele de pe tablă câștigă.
 

Condiții speciale de câștig

Dacă elimini toate piesele tale de pe tablă înainte ca adversarul să elimine măcar una dintre ele, se numește „Victorie dublă”, „Marț” sau „Gammon” și este echivalent cu câștigarea a două runde.
Dacă elimini toate piesele înainte ca adversarul să aibă o piesă în casa ta sau o piesă scoasă, se numește „Victorie triplă”, „Marț tehnic” sau „Backgammon” și este echivalent cu câștigarea a trei runde.
Există o condiție specială specifică României, câteodată numit și „Marț românesc” - să ai câte două piese pe fiecare linie din casa ta. Și aceasta valorează trei runde. Această condiție, însă, nu este regăsită în jocurile de table online pe bani reali.
Joc de table online pe bani

Table online pe bani reali

În esență, jocul de table pe bani reali este aproape identic cu cel jucat și în lumea reală. Pe platforma NetBet, poți juca până la trei mese de table simultan (numai pe desktop, pe mobil se poate juca o singură masă).
Regulile jocului sunt cele oficiale (nu există, de exemplu, condiția de câștig „Marț românesc”). 
 
Table online pe bani 1
 
Table online pe bani reali se joacă împotriva unui alt jucător. Jucătorii au pozibilitatea de a crea o masă cu următoarele setări disponibile:
 • Miza partidei (între 5 și 100 de lei)
 • Timpul de joc (durata unei runde)
 • Timpul de mutare (timpul pe care îl are la dispoziție un jucător pentru a muta piesele)
 • Punctele (rundele) necesare pentru a câștiga partida
 • Convențiile sau regulile suplimentare aplicabile jocului
De asemenea, jucătorul are opțiunea de a participa la un joc creat de un alt jucător. Asemănător cu jocurile de poker online, cazinoul percepe un comision din miza partidei - în cazul nostru, acest comision este de 4% din valoarea mizei. 
Jucătorii pot participa și pasiv la un joc de table online, în cazul în care masa nu e „Privată” (vezi mai jos). În acest caz, vor putea urmări jocul în desfășurare.
 
Înregistrează-te acum pentru a juca table online pe bani reali la NetBet
CLICK AICI!
 
 

Dublare

Câștigarea unui joc de table în mod normal (prin eliminarea tuturor pieselor) valorează un punct. Câștigarea cu marț sau marț tehnic (Koks) valorează două, respectiv trei puncte.
În timpul jocului de table online, dacă un jucător consideră că are suficient avantaj, poate propune dublarea scorului. Adversarul poate accepta dublarea, caz în care jocul continuă cu scor dublu, sau refuza, caz în care cedează jocul, iar jucătorul care a propus dublarea câștigă un punct. 
Jucătorul care a acceptat dublarea va deține „cubul de dublare”, adică dreptul de a propune o dublare ulterioară a scorului - redublarea. Adversarul va avea opțiunea de a refuza, caz în care pierde un număr de puncte egal cu miza, sau accepta, caz în care jocul continuă cu scorul redublat, iar jucătorul care a acceptat primește „cubul”.
Table online pe bani dublare

Convențiile sau regulile suplimentare aplicabile jocului sunt:

 • Beaver - când unui jucător i s-a făcut propunerea de dublare, poate redubla scorul imediat (beaver) cât timp deține cubul de dublare. Jucătorul care a dublat scorul inițial are opțiunea să accepte sau să refuze.
 • Regula Jacoby - Marț și Koks au valoarea unei singure runde (în loc de două sau trei) dacă niciunul dintre jucători nu a propus dublarea în timpul jocului. Astfel dispare imboldul de a juca pentru marț, deci jocul devine mai rapid
 • Regula Crawford - dacă un jucător este la un punct de la câștigarea partidei (de exemplu, partida se joacă până la 10 puncte, iar jucătorul are 9), niciunul dintre jucători nu poate propune dublarea scorului în jocul următor. 
 • Incognito - numele de utilizator este înlocuit cu denumiri generice (Jucător 1, 2, etc.)
 • Cu rating (notă sau clasificare) - rangul jucătorilor crește cu fiecare victorie și scade cu fiecare pierdere
 • Privat - în mod normal, o a treia persoană poate urmări jocul (spectator). La un joc privat, acest lucru nu este posibil.
Table online pe bani reguli conventii

Turnee

Pe lângă jocurile normale (unu la unu), jucătorii pot participa și la turnee de table. Acestea sunt similare cu turneele obișnuite la sălile de poker online - sunt disponibile în variante clasice și sit-n-go, se percepe o taxă de participare (buy-in) și un premiu.
Turneele sunt organizate periodic, cu diferite taxe de participare, conveții sau reguli suplimentare, și fonduri de premiere. 
 
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus