Ruleta Live

Ruleta este cel mai cunoscut joc de cazinou din lume - și, în același timp, și cel mai răspândit. Toate cazinourile din lume au cel puțin o variantă virtuală de ruletă în ofertă, iar cele consacrate au cel puțin o masă de ruletă adevărată în incintă. Roata ruletei este un simbol universal al cazinourilor, mai cunoscută ca multe branduri internaționale. Jocul și-a găsit, de asemenea, locul în cultura populară - ruleta apare în nenumărate filme, romane și nuvele, deseori jucând un rol principal în poveste.
 
Ruleta este considerată printre cele mai populare jocuri de noroc din lume. Ea are o istorie lungă, bogată… și romantică.
Ruletă Live

Cazinouri unde poți juca Ruletă Live

Actualizat: 18-07-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Rotiri Gratuite
Alte jocuri
1.
100% pana la
1000 RON
300
rotiri gratuite
500+
2.
Până la
5000 RON
până la 650
rotiri gratuite
1300+
3.
Pachet de bun venit
2400 RON
600
rotiri gratuite
900+
4.
2x 100% până la
1000 RON
100
rotiri gratuite
500+

Scurtă istorie

Legenda spune că roata de ruletă a fost inventată de matematicianul Blaise Pascal în timp ce încerca să construiască un perpetuum mobile - un aparat care, odată pornit, își menține mișcarea până la infinit. O poveste de origine mai verosimilă este că jocul a fost bazat pe „roata norocului” folosită și azi și combinată cu jocuri precum biribi, popular în Italia în secolul 18.
Ruleta modernă a fost introdusă în sălile de jocuri din Franța la sfârșitul anilor 1790 - autorul Jaques Lablee descrie un joc de ruletă într-un roman scris în 1796.
Masa de ruletă tradițională folosită în Franța avea inițial doar căsuțe negre și roșii, inclusiv pentru 0 și 00. Ulterior, cele două au fost colorate în verde pentru a evita încurcăturile. Ruleta cu 0 și 00 pe roată a călătorit peste ocean, ajungând și în SUA secolului 19 - jocul a fost un succes enorm, devenind cel mai popular joc pe vremea lui. Această variantă a jocului a devenit ulterior cunoscută drept „Ruleta Americană”
 
În același timp, în Europa, frații François și Louis Blanc au introdus un nou tip de roată de ruletă. Aceasta avea 36 de numere, la fel ca varianta „americană” dar nu mai avea căsuța 00, ceea ce îmbunătățește ușo
r șansele de câștig al jucătorului. Roata fraților Blanc a fost un mare succes, în special în stațiunile balneare germane. Succesul lor a fost atât de mare, încât se credea că și-au vândut sufletul Diavolului - mai ales că suma numerelor de pe roată este 666. Ulterior, când majoritatea țărilor europene au interzis jocurile de noroc, frații și-au mutat roata de ruletă în ultimul refugiu al jucătorilor din Europa: Monaco. Roata lor de ruletă a devenit ulterior cunoscută drept Ruleta Europeană”.
Ruleta Live

Cazinouri unde poți încerca Ruleta Europeană

Actualizat: 18-07-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Rotiri Gratuite
Alte jocuri
1.
100% pana la
1000 RON
300
rotiri gratuite
500+
2.
Până la
5000 RON
până la 650
rotiri gratuite
1300+
3.
Pachet de bun venit
2400 RON
600
rotiri gratuite
900+
4.
2x 100% până la
1000 RON
100
rotiri gratuite
500+

Reguli de bază

Masa de ruletă este împărțită în două secțiuni - interior și exterior. 
În interior se află toate numerele individuale în trei rânduri a câte 12 numere (duzine) și 0, respectiv 00. În exterior se află diferite alte opțiuni pe care se poate miza: culoarea numărului câștigător (roșu sau negru), natura numărului (par sau impar), mărimea numărului (dacă se află în primele 18 sau următoarele 18), mize pe duzine (1-12, 13-24, 25-36) sau pe coloane. 
Cu cât sunt mai riscante pariurile, cu atât mai mari sunt câștigurile. Un pariu pus pe roșu sau negru plătește 1 la 1, pe când un pariu pe un număr individual plătește 35 la 1.
Ruleta franceză tradițională acceptă și mize plasate pe grupuri de numere în funcție de poziția lor pe roată. Acestea sunt „pariuri anunțate” și au denumiri specifice, precum Jeu zéro” (joc zero - numerele din jurul 0 pe roată), „Le tiers du cylindre” (12 numere vecine pe roată, opuse căsuței 0) sau „Final” (mize plasate pe numerele care se sfârșesc cu aceeași cifră - de exemplu, Final 5 înseamnă mize pe 5, 15, 25, 35).
Într-un cazinou din lumea reală, crupierul va spune „faceți jocurile”, anunțând începutul perioadei de timp în care jucătorii își pot pune jetoanele pe masă. După o perioadă, lansează bila pe roată - bila se oprește într-o căsuță, numărul și culoarea câștigătoare este anunțată, iar jucătorii își primesc câștigurile.
Într-un cazinou online, jocul este mult mai rapid. Un algoritm generator de numere aleatoare decide numărul câștigător și sistemul plătește eventualele câștiguri. O rundă de ruletă online, deși poate nu are aceeași atmosferă ca și varianta din lumea reală, este mult mai scurtă și eficientă.
 

Variante

La fel ca celelalte jocuri de cazinou, ruleta are și ea mai multe variante. Cele de bază sunt ruleta americană și cea europeană, precum și ruleta tradițională franceză care este, de fapt, aproape la fel ca cea americană, având în plus pariurile anunțate descrise mai sus.
 
 
Pe internet, există variante de ruletă destinate în mod special jucătorilor online. Una dintre ele este mini-ruleta, un joc cu doar 13 numere (1-12 plus 0), unde mizele plasate pe un număr individual plătesc 11 la 1. Alte variante folosesc mai multe roți pentru a decide numerele câștigătoare - aici, în schimb, și mizele sunt mai mari (se pariază aceeași sumă pe fiecare roată). 
Cea mai nouă și populară variantă de ruletă este cea „Live”. Acest tip de joc este o combinație a ruletei tradiționale cu cea online, oferind experiența jocului în viața reală - roata este învârtită și bila este lansată de un crupier real - odată cu accesibilitatea și ușurința de utilizare a jocului online. 
Ruletă Live

Cazinouri unde poți încerca Ruletă „Live”

Actualizat: 18-07-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Rotiri Gratuite
Alte jocuri
1.
100% pana la
1000 RON
300
rotiri gratuite
500+
2.
Până la
5000 RON
până la 650
rotiri gratuite
1300+
3.
Pachet de bun venit
2400 RON
600
rotiri gratuite
900+
4.
2x 100% până la
1000 RON
100
rotiri gratuite
500+
În primul rând, trebuie precizat un lucru: nu există metode prin care se poate prezice rezultatul unei runde de ruletă. La baza ei, roata de ruletă este un generator de numere aleatoare - ar fi nevoie de un supercalculator care, pe baza tuturor factorilor care influențează drumul bilei pe roată. Toate cazurile în care cineva a pretins că a descifrat sistemul s-a dovedit că a exploatat o roată imperfectă, părtinitoare, pentru a prezice următorul număr câștigător.
Asta nu înseamnă că nu s-a încercat prezicerea rezultatului prin diferite metode și sisteme. Cel mai faimos este sistemul Martingale, unul care funcționează - dar numai în teorie. Metoda presupune ca jucătorul să mizeze doar pe o variantă simplă - roșu sau negru, de exemplu - și să dubleze miza de fiecare dată când pierde. Deci, se pune 1 leu pe roșu, iar dacă iese negru, se pun doi lei pe roșu, și așa mai departe. Când câștigă, jucătorul încaseaza toată suma pierdută până atunci plus miza originală - 1 leu. Dacă, în schimb, iese negru de 12 ori la rând (ceea ce nu este exclus), miza crește de la 1 leu la 2048 de lei, iar cu fiecare miză pierdută se dublează din nou. În teorie, metoda Martingale ar putea funcționa - practic, în schimb, sumele devin prea mari prea repede, iar câștigurile sunt prea mici.
 
Ruleta este un joc distractiv care, dacă ai noroc, poate fi și destul de profitabil - dar numai dacă este jucat responsabil.
Roulette FAQ

Intrebari & Raspunsuri

Ce tipuri de ruletă există?

Există două tipuri principale de roți de ruletă: cea americană (36 de numere, plus 0 și 00) și cea europeană (36 de numere, plus 0).
Pe lângă astea, există multe variante a jocului de bază care se diferențiază prin tipurile de pariuri ce se pot plasa (mize anunțate - ruleta franceză) sau diferitele pariuri suplimentare și bonusuri, mai ales în cazinourile online.
 

Care tip de ruletă este mai avantajos pentru jucător?

Ruleta europeană, pentru că nu are 00 (când bila aterizează pe 0 sau 00, casa câștigă toate mizele mai puțin cele plasate pe 0, respectiv 00)
 

Care sunt cele mai sigure mize în ruletă?

Cele mai sigure - cu o șansă de câștig de 50% - sunt mizele plasate pe roșu/negru, mic/mare sau par/impar.
 

Care sunt cele mai riscante mize în ruletă?

Cele mai riscante mize sunt cele plasate pe numere individuale, 0 și 00 - șansa de a le câștiga sunt 1 în 37, respectiv 1 în 38.
 

Se pot câștiga bani mulți jucând ruletă?

Există șansa să câștigi de 35 de ori suma pe care o mizezi - dar astfel de câștiguri se plătesc numai în cazul celor mai riscante mize.
 

Ce sunt sistemele de pariere în ruletă?

Sistemele de pariere sunt metode matematice prin care se încearcă prezicerea secvenței numerelor câștigătoare la ruletă.
 

Care sistem de pariere funcționează?

Până acum, nici un sistem de pariere nu și-a dovedit eficacitatea.
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus