Poker

Poker este cel mai popular joc de cărți din lume, jucat atât pentru bani cât și pentru distracție - chiar și sportiv. Jocul are multe variante, printre care unele mai populare, precum Texas Hold’em, altele mai puțin răspândite dar cu o bază de fani dedicată.
Poker este un joc neînțeles, deseori considerat un joc de noroc la fel ca păcănelele. Faptul că există jocuri inspirate din poker în sălile de jocuri nu ajută reputația sa. Jucătorii dedicați de poker știu bine că jocul nu se bazează exclusiv pe noroc - strategia și îndemânarea au un rol mult mai important în joc.

Scurtă istorie

Nu se cunoaște adevăratul strămoș al jocului de poker - sunt multe jocuri de cărți care au măcar câteva elemente similare. Unele surse consideră că jocul e bazat pe un joc german numit „pochen” (cacealma), altele spun că vine din Franța, bazat pe un joc numit „poche” (buzunar). Unii cred că jocul provine din Persia și este bazat pe As-Nas, un joc de cărți apărut în secolul 17, care folosea cu precădere cărți cu imagini elaborate.
Precursorul jocului de poker modern, similar cu „Five Card Draw”, a fost descris într-o ediție „Hoyle” apărut în 1837 - era jucat cu un pachet de 20 de cărți. Strămoșul direct al jocului de poker este necunoscut. Consensul este că jocul e bazat pe principiile de bază a unor jocuri populare de cărți, formând un sistem unic de mize.
Poker a fost jucat cu precădere în New Orleans în anii 1820, răspândindu-se de-a lungul râului Mississippi la bordul pacheboturilor care îi navigau apele, apoi de acolo, pe tot teritoriul Americii. În această perioadă, s-a trecut de la pachetul de 20 de cărți la cel francez de 52, a fost introdusă mâna „culoare”, urmată de schimbul cărților. În timpul războiului civil american, jocul a suferit multe modificări, printre care introducerea mâinii „chintă” și apariția „Stud poker”, o variantă jucată cu 5 cărți.
Primul joc de poker cu cărți comune, strămoșul Hold’em, a apărut în jurul anului 1925. Jocul a devenit, în schimb, cu adevărat popular în anii 1970, odată cu apariția primelor turnee de poker în cazinourile din Las Vegas, în special cu organizarea primei ediții de World Series of Poker (WSOP). Apoi, în anii 1980, a urmat primul „boom” de poker, statul California a legalizat jocurile de tip „stud” și „hold’em”, jocul devenind acceptat de o masă mai largă de oameni drept o formă legitimă de distracție.
În anii 1990, a urmat un nou val de poker, jocul devenind popular în cazinourile din Atlantic City și New Jersey, apoi ajungând și pe internet - Planet Poker a fost prima sală de poker online care a oferit jocuri pe bani reali în 1998. La începutul secolului 21, jocul de poker a mai avut un „boom” datorită răspândirii rapide a jocului pe internet. Pe lângă WSOP, au apărut și alte turnee internaționale de poker - World Poker Tour și European Poker Tour, printre altele - care au fost și televizate. 

Poker

Săli de poker online

Actualizat: 10-12-2024
Nume Cazino
Software
Bonus de bun venit
Bonus fără depunere
Jocuri disponibile
Turnee
Turnee live
1.
Software
Playtech
Bonus de bun venit
200% până la 1500 EUR
Bonus fără depunere
20 EUR
Jocuri disponibile
Texas Hold'em
Omaha
Omaha Hi/Lo
Turnee
Da
Turnee live
Nu
2.
Software
Random Logic (Propriu)
Bonus de bun venit
100% până la 3000 RON
Bonus fără depunere
50 RON in tichete de turnee
Jocuri disponibile
Texas Hold'em
Omaha
Stud
BLAST
SNAP
Turnee
Da
Turnee live
Da
3.
Software
Propriu
Bonus de bun venit
Depune 10 USD, joacă cu 50 USD
Bonus fără depunere
30 USD
Jocuri disponibile
Texas Hold'em
Omaha
Five Card Draw
Stud, RAZZ, HORSE
Altele
Turnee
Da
Turnee live
EPT
APPT
BSOP

Poker sportiv

Federația internațională de poker (acum Federația Internațională de Match Poker, IFMP) a apărut în 2009 cu scopul de a servi drept un organ centralizat de conducere în domeniu, parte al efortului de a conferi jocului statutul de sport mintal, similar cu șahul sau scrabble. Federația a dezvoltat o variantă nouă a jocului numit „Match Poker” care elimină, pe cât posibil, natura aleatoare a jocului, oferind jucătorilor posibilitatea de a-și etala abilitățile.
Match Poker a fost propus de IFMP pentru includerea în circuitul olimpic - deocamdată, sportul este un pic prea aleator pentru gusturile Comitetului Olimpic Internațional. Momentan, Match Poker are statutul de observator.
Match Poker este un joc de echipă unde fiecare echipă are un reprezentant la fiecare masă, în poziții diferite. Fiecare poziție are aceeași mână cu care trebuie să câștige cele mai multe jetoane. Se joacă un număr predeterminat de mâini, după care jetoanele fiecărei echipe sunt numărate și este declarat un câștigător.

Reguli

Există multe variante de poker cu reguli diferite în ceea ce privește mizele sau împărțirea cărților dar jocul are un set de reguli universale care se aplică fiecărei variante.
Regula de bază a jocului de poker este valoarea mâinilor. Vasta majoritate a variantelor de poker folosește aceleași reguli pentru a clasifica mâinile de poker.

Valoarea mâinilor de poker, în ordine crescătoare

Carte mare (high card) - în cazul în care o mână nu are nicio formație de cărți, valoarea sa depinde de valoarea celei mai mari cărți din mână. De exemplu, o mână care conține o popă are o valoare mai mare decât una cu un valet.
 
O pereche (one pair) - două cărți la fel. Cea mai des întâlnită mână în poker. În cazul în care doi jucători au ambii o pereche, câștigă perechea alcătuită din cărți mai valoroase (de exemplu, pereche de valeți bate o pereche de zecari).
 
Două perechi (two pairs) - în cazul în care mai mulți jucători au două perechi, câștigătorul este determinat de valoarea perechii mai mari (ex. 2 2 J J pierde față de 5 5 K K)
 
Brelan (3 cuie, three of a kind) - trei cărți la fel. În caz de egalitate, și aici câștigă mâna cu cărți mai valoroase (ex. J J J bate 10 10 10)
 
Chintă (Straight) - cinci cărți în ordine crescătoare, indiferent de culoare. Dacă doi jucători au chintă, câștigă jucătorul a cărei chintă se termină în cartea mai mare. Dacă ambele chinte sunt egale, mâna se termină în remiză.
 
Culoare (flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare (Romb, inimă) care nu sunt în ordine crescătoare (ex. 2 5 7 10 J de romb). Dacă doi jucători au culoare, mâna cu cartea cea mai mare câștigă. Dacă cea mai mare carte este egală, a doua cea mai mare carte din fiecare mână este comparată.
 
Full house - un brelan și o pereche. Dacă mai mulți jucători au full house, cel cu brelanul cel mai mare câștigă.
 
Careu (four of a kind) - patru cărți de aceeași valoare. În caz de egalitate, câștigă mâna compusă din cărți cu valoare mai mare.
 
Chintă mică (straight flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare, în ordine crescătoare. În cazul în care doi jucători au chintă mică, câștigă mâna la care chinta se termină în cartea cea mai mare.
 
Chintă mare sau Chintă royală (Royal Flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare, în ordine crescătoare, care se termină în as (10 J Q K A). În cazul în care doi jucători au chintă mare, câștigurile se împart egal între cele două.
 
Tipuri de poker online

Variante populare de poker

Există multe variante de poker, unele mai răspândite, altele, mai puțin cunoscute. În majoritatea cazurilor, diferă nu doar modul de așezare a cărților pe masă ci și numărul și natura turelor de pariere.

Straight poker

Joc similar cu „Five Card Draw” dar fără schimbatul cărților. Jucătorii primesc câte cinci cărți, mizează pe ele (o singură tură de pariuri, raise și reraise este permis).

Stud poker

Cărțile sunt puse pe masă într-o formație predeterminată, în rânduri, constând din cărți cu fața în sus și cu fața în jos. După fiecare rând, jucătorii mizează. 
 
 

Draw poker

Similar cu „straight poker” dar introduce schimbarea cărților. Jucătorii plasează miza „ante” pentru a participa, apoi primesc câte o mână de cinci cărți. După o tură de mize, jucătorii au posibilitatea de a schimba cărți din mână în speranța de a forma mâini mai valoroase. Apoi, după încă o tură de mize, se verifică cărțile și se determină câștigătorii.
 

Poker cu cărți comune

În aceste variante de poker, jucătorii primesc o mână incompletă, iar o serie de cărți comune sunt plasate pe masă. Jucătorii pot folosi o parte din cărțile de mână și o parte din cele comune pentru a alcătui cea mai valoroasă mână cu putință. Cărțile comune sunt puse pe masă într-o ordine specifică, cu ture de mize între ele. 
Cele mai populare variante de poker cu cărți comune sunt Hold'em și Omaha.
 

Lowball poker

Lowball poker este o variantă mai specială de poker, unde ordinea normală a mâinilor este întoarsă pe dos - mâna cu valoarea cea mai mică câștigă. 
Mâinile de lowball pot fi evaluate în mai multe feluri, în funcția de valoarea așilor: Ace to Five este varianta când cea mai mică chintă este A 2 3 4 5 (asul având valoarea de 1), deuce-to-seven este varianta unde doiarul este cea mai mică carte posibilă, iar asul are valoarea cea mai mare, și așa mai departe. 
Cea mai cunoscută variantă de lowball poker este Razz, un joc similar cu 7-card-stud unde cea mai valoroasă mână este 5-4-3-2-A.

High-low split

O altă variantă de poker cu o evaluare aparte a valorii mâinilor este High-low split. Aici, câștigurile de pe masă (pot) sunt împărțite egal între jucătorul cu cea mai valoroasă mână și cel cu cea mai puțin valoroasă.  
 

Poker online și pe mobil

Jocurile de poker și-au găsit locul pe internet cu mult înaintea exploziei de săli de poker online de la începutul anilor 2000. Înainte de lansarea primei săli de poker pe internet în 1998, se juca deja poker pe IRC, inițial sub forma unor mesaje text schimbate cu serverul de poker, apoi printr-o interfață grafică. IRC Poker a contribuit mult la popularitatea ulterioară a pokerului online - inclusiv Chris Ferguson, de șase ori campion WSOP, și-a început cariera de jucător pe această platformă.
Prima sală de poker online pe bani a fost Planet Poker, lansat în anul 1998, urmat de Paradise Poker în 1999. Ulterior, cu creșterea competiției, mai toate sălile online au introdus servicii noi, inclusiv turnee „satelit” prin care jucătorii se puteau califica la evenimente din lumea reală precum WSOP. Cu timpul, au apărut „jucătorii” mari precum PokerStars, PartyPoker și rețeaua iPoker care a fost folosită de sute de săli de jocuri virtuale.
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »

În curând, pokerul online și-a găsit locul și pe telefoane. Deși piețele mari de aplicații nu agreează jocurile pe bani reali, acestea pot fi descărcate direct din pagina operatorului și instalate pe telefoanele mobile ale jucătorilor. Aplicațiile descărcate direct de la operatori de renume sunt sigure și de încredere, oferind jucătorilor o experiență completă de poker pe mobil.

Turnee poker

Pe lângă jocurile normale, pe miză, jucătorii de poker pot participa și la diferite turnee organizate de operatorii de poker online. Acestea pot fi de mai multe tipuri în funcție de suma necesară participării (buy-in) sau structura lor. Turneele nu se joacă pentru mizele de pe masă ci pentru premii prestabilite de către operatori. 

Turnee Sit-n-Go

Turneele „Sit-n-Go” sunt turnee cu un număr prestabilit de jucători, oriunde între 2 și peste 100, care începe odată cu ocuparea tuturor locurilor la masă (virtuală, bineînțeles). Jucătorii achită un buy-in prestabilit la înscriere - suma diferă de la un turneu la altul. Apoi, la începerea turneului, jucătorii sunt așezați la mese într-o ordine aleatoare, apoi se stabilește poziția de dealer.
Pe măsură ce jocul progresează, mai mulți jucători vor fi eliminați din turneu după ce rămân fără jetoane, jucătorii sunt mutați la alte mese, iar mizele cresc conform unui program prestabilit. Ultimul jucător rămas în joc - care a câștigat toate jetoanele - este declarat, la urmă, câștigător.
 
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »

Turnee Heads Up

Un joc de poker „Heads Up” este jucat de către doi jucători, unu la unu. În același timp, este și ultima fază a oricărui turneu „Sit-n-Go”. 
Un turneu de poker unu la unu este jocul în care strategiile și abilitățile jucătorilor sunt puse la încercare la maxim, iar jocul în sine este, de regulă, mult mai agresiv.
 
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »

Turnee Bounty

La fel ca în cazul turneelor Sit-n-Go, și aici sunt eliminați jucătorii care rămân fără jetoane. Spre deosebire de Sit-n-Go, însă, aici nu joci numai pentru un premiu ci pentru un câștig suplimentar în continuă creștere. 
Fiecare jucător care participă la acest tip de turneu are o recompensă (Bounty) pe cap pe care o încasează jucătorul care îl elimină. Astfel, câștigătorii turneului vor încasa nu numai premiul stabilit pe baza fondului de premiere ci și câștiguri suplimentare 
 
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »

Turnee Multi-table (MTT)

Turneele multi-table (MTT) sunt similare cu Sit-n-Go dar cu o diferență semnificativă: timpul petrecut în joc. În cazul MTT, jucătorii se așează la mai multe mese (virtuale sau în viața reală) și se apucă de joc, ieșind odată cu pierderea tuturor jetoanelor. Spre deosebire de Sit-n-Go, însă, aceștia pot reveni în joc prin achitarea unui alt buy-in (deși aceasta nu este o regulă universal valabilă).
Încet, numărul jucătorilor participanți se reduce la o singură masă, iar într-un final, se desemnează câștigătorul - jucătorul care își elimină toți adversarii. 
Cel mai cunoscut turneu de poker MTT este evenimentul principal al World Series of Poker, la care participă mii de jucători pentru a câștiga prestigiu - și milioane.
 
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »

Variante poker în cazinouri online

Poker nu este un joc care se bazează exclusiv pe noroc, iar o rundă poate să dureze destul de mult, drept pentru care nu e un joc ideal pentru un cazinou online. Există, în schimb, și variante de poker adaptate vitezei unui cazinou. Aceste jocuri sunt bazate pe variante de poker sau alte jocuri fuzionate cu poker. 
Jocurile de poker disponibile în cazinourile online sunt optimizate pentru viteză și distracție în loc de strategie sau abilități.
 

Casino Hold'em

Casino Hold'em este un joc dezvoltat în 2000 bazat pe Texas Hold'em. Jucătorii trebuie să depună o miză „ante” după care primesc două cărți cu fața în jos, apoi trei cărți comune sunt plasate pe masă. După verificarea cărților, jucătorii pot continua (call) prin parierea unei sume ori arunca cărțile (fold), pierzând miza „ante”.
Pentru a putea participa, dealerul trebuie să se califice - trebuie să aibă o pereche de 4 sau mai mare. Câștigurile se plătesc în funcție de valoarea mâinii jucătorului, conform unui tabel de câștiguri.
 
Casino Hold'em

Cazinouri unde poți juca Casino Hold'em

Actualizat: 10-12-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
4.
100% până la
2000 RON
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
6.
pana la
1500 RON
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite

3 Card Poker

3 Card Poker este un joc de cazinou rapid similar cu „straight poker”. Jucătorii plasează o miză „ante” pentru a participa în joc, apoi primesc trei cărți. Pe baza valorii mâinii, ei decid dacă vor continua (Call) sau arunca cărțile (Fold). Apoi, dealerul își arată cărțile. Dacă dealerul nu are cel puțin o damă în mână, nu se califică, și jucătorul câștigă. În caz contrar, mâinile sunt comparate, iar cea mai valoroasă câștigă.
Jocul are și o miză specială care plătește pe baza valorii mâinii - cea mai valoroasă este șirul de culoare care plătește, în majoritatea cazurilor, 40 la 1.
 

Pai Gow Poker

Pai Gow Poker este un alt joc rapid care s-a născut din fuziunea jocului asiatic Pai Gow, jucat de obicei cu piese de mahjong, și poker. Jocul este destul de complicat dar foarte distractiv. 
Jucătorii primesc șapte cărți pe care trebuie să le împartă în mâna din față (două cărți) și mâna din spate (5 cărți). Valoarea mâinilor este stabilită conform regulilor de poker. Scopul este ca ambele mâini ale jucătorului să fie mai puternice decât cele ale dealer-ului - în acest caz, câștigul este 1 la 1. Dacă doar una dintree mâini bate mâna corespondentă a dealerului, rezultatul este remiză, iar dacă niciunul, dealerul câștigă.
 

Triple Pocket Hold'em Poker

Triple Pocket Hold'em este un joc de cazinou inspirat din Texas Hold'em cu niște trăsături unice. 
Jucătorul primește două cărți (pocket) pe care le poate păstra sau arunca (cărțile aruncate vor fi transferate dealerului). Apoi, cinci cărți sunt plasate pe masă pe care jucătorul le va folosi pentru a forma cea mai valoroasă mână cu putință. 
Mâinile aruncate de jucător vor deveni mâinile dealerului. Apoi, după ce toate cărțile sunt pe masă, ele sunt comparate - mâna jucătorului trebuie să bată ambele mâini ale dealerului pentru a câștiga.
Jocul vine cu bonusuri pentru anumite mâini - de exemplu, full house plătește 4 la 1, iar royal flush, 50 la 1.
 

Red Dog Poker

Red Dog poker, cunoscut și ca Yablon, se joacă cu un număr variabil de pachete standard de 52 de cărți - de la 1 la 8 pachete. După plasarea mizei, două cărți sunt puse pe masă cu fața în sus - valoarea lor (conform regulilor de poker, asul fiind cea mai mare carte) este luată în considerare.
Dacă cele două cărți au valori consecutive, partida e remizată. Dacă cele două cărți au valoare egală (de exemplu, doi valeți de orice culoare), se plasează o a treia carte pe masă. Dacă și a treia carte are aceeași valoare, jucătorul câștigă 11 la 1. Dacă nu, partida este remizată.
Dacă niciuna dintre aceste condiții nu sunt îndeplinite, se anunță distanța dintre cele două cărți (de exemplu, între un doiar și un șeptar e o diferență de 5 cărți). Jucătorul are opțiunea de a-și dubla miza, apoi o a treia carte e pusă pe masă. Dacă valoarea acestei cărți pică între cele două înițiale (să zicem, 4), jucătorul câștigă conform unui tabel de câștiguri prestabilit (cu cât e mai mică diferența, cu atât mai mare e câștigul). Dacă nu, jucătorul pierde.
 

Video poker

Video poker este probabil cel mai răspândit joc de noroc bazat pe poker. Acesta se poate juca atât online, cât și la automate plasate în toate sălile de jocuri, casele de pariuri sau agenții ale Loteriei Naționale. 
Video poker este un joc bazat pe Five Card Draw dar, spre deosebire de jocul original, nu există call sau raise - în schimb, câștigurile sunt plătite pe baza unui tabel, în funcție de valoarea mâinii. Orice câștig se poate multiplica (sau pierde) într-un minigame, de obicei jucătorul trebuie să ghicească dacă următoarea carte va fi mai mică sau mai mare, respectiv roșie sau neagră.
Video poker are câteva variante, cum ar fi de exemplu „Jacks or Better”, unde mâna minimă care câștigă este o pereche de valeți sau „Deuces Wild”, unde doiarii au rol de joker.
 
Cele mai bune
Cazinouri Online
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Superbet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Winmasters
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
NetBet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
888
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Maxbet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Baumbet
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Pokerstars
Detalii »
Cele mai bune
Cazinouri Online
Admiral
Detalii »
?

Întrebări și răspunsuri

Ce este poker?

Poker este un joc de cărți de comparare a mâinilor. 

Care este scopul jocului de poker?

Scopul jocului de poker este de a câștiga cât mai multe mâini și, în aceeași timp, o parte cât mai mare din banii / jetoanele oponenților prin formarea a celor mai puternice mâini posibile.

Ce tipuri de poker există?

Există mai multe tipuri de bază de poker: draw poker, hold’em, stud, multe și cu versiuni lowball sau high/low split.

Pot juca poker online?

Da, există multe săli de poker online unde poți participa la jocuri de poker pe internet.

Pot juca poker într-un cazinou?

Da și nu. Cazinourile au, de regulă, jocuri inspirate din poker dar acestea nu sunt poker adevărat.

Este legal să joc poker online?

Dacă ai cel puțin 18 ani, poți înregistra un cont la un operator de poker online licențiat de ONJN.

E greu să înveți poker?

Regulile jocului de poker sunt destul de simplu de învățat, iar clasamentul mâinilor, la fel. Partea grea este abilitatea de a „citi” reacțiile și obiceiurile oponenților, necesare pentru a câștiga la poker.

Care sunt cele mai bune jocuri de poker?

Gusturile diferă. Unii preferă Hold’em sau Stud, alții preferă Draw poker sau chiar video poker.
Cea mai populară variantă de poker online este Texas Hold’em.

Care este diferența între poker normal și poker în cazinou?

În cazul pokerului normal, jucătorii se joacă între ei pentru un pot compus din suma mizelor fiecărui jucător participant, iar câștigătorul ia toți banii. 
În cazul pokerului de cazinou, jucătorul se joacă împotriva cazinoului pentru un câștig predefinit. 

Pot câștiga bani jucând poker?

Da. Sumele pe care le poți câștiga depind în mare măsură de nivelul la care joci (limite, buy-in în cazul turneelor). Turneele zilnice la sălile de poker online pot avea fonduri de premiere de mii de euro, iar turneele majore internaționale, de sute de mii sau chiar milioane.
Pentru a câștiga bani jucând poker, trebuie să fii un jucător experimentat și priceput.

Pot câștiga bani jucând poker la un cazinou?

Nu. Deși există jocuri de poker în cazinouri cu șanse bune de câștig, pe termen lung, cazinoul câștigă totdeauna.

Pot să am încredere în sălile de poker online?

Da. Sălile de poker și cazinourile online licențiate ONJN trebuie să adereze la reguli stricte de protecția consumatorului și referitoare la corectitudinea jocurilor.

Ce fel de bonusuri oferă sălile de poker?

Sălile de poker oferă, de regulă, bonusuri în bani (în funcție de suma depusă) și intrări gratuite la anumite turnee de poker. Pentru detalii, vezi secțiunea „Bonusuri”

Cât durează o mână de poker?

În cazul pokerului jucat în viața reală, jucătorii pot completa și până la 25-30 de mâini (runde) pe oră.
În cazul pokerului online, în funcție de numărul de „scaune” la o masă virtuală, se pot completa până la 90 de mâini (runde) pe oră.

Cât durează o rundă de poker la un cazinou?

Jocurile de cazinou sunt, prin natura lor, rapide. O mână medie la un joc de poker de cazinou se poate completa în mai puțin de un minut.

Pot juca în turnee de poker?

Da. Sălile de poker din România oferă jucătorilor posibilitatea de a participa la turnee de poker. Acestea au taxe de participare (buy-in) și fonduri de premiere diferite. 

Pot juca poker profesional?

Da. Pentru a juca profesional (adică poker să servească ca principala sursă de venit), ai nevoie de foarte multă experiență și abilități bune. 

Ce este comisionul operatorului (rake)?

„Rake” este comisionul reținut de operatorul sălii de poker din potul fiecărei mâini de poker jucat. De obicei, suma reprezintă între 2,5-10% din suma totală, limitată la o sumă maximă predeterminată.

Există o limită de timp în care trebuie să acționez în pokerul online?

Da. De regulă, jucătorii au la dispoziție între 15-30 de secunde pentru a acționa, în funcție de faza în care se află jocul (ante, preflop etc.)

Care joc de poker este cel mai ușor de învățat?

Cea mai ușoară variantă de poker este Five Card Draw, care este și cel mai popular joc în rândul începătorilor.

Ce este video poker?

Video poker este, în principiu, un joc de Five Card Draw cu un singur jucător. În loc de mize, aici câștigurile se plătesc în funcție de valoarea mizei.

Pot câștiga bani jucând video poker?

Da. Unele jocuri de video poker pot fi profitabile pentru jucător pe termen lung.

Care este cea mai slabă mână în poker?

Cea mai slabă mână de poker în jocurile normale este compusă din cinci cărți mici (sub 10) care nu sunt în ordine crescătoare și nu se potrivesc nici ca și culoare (de exemplu, 2 3 5 7 8).
Cea mai slabă (fără valoare) mână de poker în jocurile „lowball” este Chinta royală.

Care este cea mai puternică mână în poker?

Cea mai puternică mână de poker în jocurile normale este Chinta royală.
Cea mai puternică mână de poker în jocurile „lowball” este compusă din cinci cărți mici (sub 10) care nu sunt în ordine crescătoare și nu se potrivesc nici ca și culoare (de exemplu, 2 3 5 7 8).

Ce este Match Poker?

Match Poker este versiunea sportivă a jocului normal de poker, bazat pe regulile Texas Hold’em. Este un joc de echipă unde jucătorii pot să-și măsoare abilitățile fără ca norocul să joace un rol important.
 
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus