Video Poker

Video poker este un joc distractiv, rapid, ușor și, uneori, foarte generos. Este jocul video cel mai apropiat de jocul adevărat de poker, cu o serie de diferențe, bineînțeles, care îl fac potrivit pentru jocul de către o singură persoană. 
 
Pokerul nu este un joc de noroc în adevăratul sens al cuvântului. Abilitățile jucătorilor de a „citi” comportamentul și mizele adversarilor pot decide rezultatul oricărei mâini. Jucătorii de poker nu găsesc neapărat jocuri pe gustul lor în cazinouri. Dar cazinourile fac tot ce pot pentru a-i atrage și pe ei, drept pentru care s-au născut mai multe jocuri de poker simplificate, printre care și video poker.
Video Poker

Cazinouri unde poți juca Video Poker

Actualizat: 18-07-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
4.
100% până la
2000 RON
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite

Istorie

Istoria jocurilor de video poker a început în secolul XIX - deși pe vremea respectivă, ele nu aveau nimic „video” în ele. Ingineri din New York au construit un aparat de poker bazat pe regulile Five Card Draw, unul dintre cele mai populare variante de poker de azi. Aparatul avea 50 de fețe de cărți pe cilindri, iar câștigurile - uneori o băutură, un trabut sau bani - erau determinate de combinația acestora. Jocul avea, în schimb, niște neajunsuri, drept pentru care nu a putut concura cu jocul de păcănele, mai simplu și ușor de folosit,  inventat cu câțiva ani mai târziu.
 
Primul joc de video poker adevărat a apărut în anii 1970, când monitoarele și calculatoarele au devenit destul de avansate pentru a permite dezvoltarea unui astfel de joc. Acestea erau foarte primitive după standardele de azi dar extrem de inovatoare în aceea vreme. Jocul de video poker s-a răspândit prin cazinouri la începutul anilor 1980, apoi prin toată lumea în anii următori. Ulterior, după apariția primelor cazinour online la mijlocul anilor 1990, și-au găsit calea pe internet. Azi, aparatele de video poker se găsesc în toate sălile de jocuri și toate sucursalele Loteriei, dar și în cazinouri - și în fiecare cazinou online.
 

Reguli

Regulile jocului de video poker sunt adaptate din jocul de poker „Five Card Draw”. Jucătorii primesc cinci cărți din care pot păstra sau arunca oricâte cărți dorește. 
Valoarea mâinilor 
Valoarea mâinilor este stabilită în conformitate cu regulile pokerului obișnuit (în ordine crescătoare):
● O pereche (one pair) - două cărți la fel. Cea mai des întâlnită mână în poker. 
● Două perechi (two pairs)
● Brelan (3 cuie, three of a kind)
● Chintă (Straight) - cinci cărți în ordine crescătoare, indiferent de culoare.
●Culoare (flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare (Romb, inimă) care nu sunt în ordine crescătoare (ex. 2 5 7 10 J de romb). 
● Full house - un brelan și o pereche. 
● Careu (four of a kind) - patru cărți de aceeași valoare
● Chintă mică (straight flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare, în ordine crescătoare.
● Chintă mare sau Chintă royală (Royal Flush) - cinci cărți cu același simbol și culoare, în ordine crescătoare, care se termină în as (10 J Q K A).
Spre deosebire de poker, în cazul jocului de video poker fiecare mână are un câștig în bani asociat cu el. De regulă, mâna cea mai mică plătește 1 la 1, iar cea mai mare - chinta royală - plătește de câteva mii de ori valoarea mizei.

Reguli alternative

Există variante de video poker cu reguli alternative în ceea ce privește mâna cea mai mică cu care se poate câștiga. 
Tens or Better - cea mai mică mână câștigătoare este o pereche de zecari (10)
Jacks or Better - cea mai mică mână câștigătoare este o pereche de valeți (J)
Deuces Wild - de regulă, în acest joc cea mai mică mână câștigătoare este un brelan

Minijocuri

După câștigarea oricărei mâini, jucătorul are posibilitatea de a-și multiplica câștigurile într-un minijoc. Acest joc este, de obicei, ori unul de mai mare - mai mică, ori una de roșu - negru. Jucătorul are, de regulă, o șansă de 50% de a-și dubla (sau a-și pierde) câștigurile. De regulă, acest joc nu se poate continua la infinit - în majoritatea cazurilor, este limitat la 5 sau 10 încercări.
18-07-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
Variante Video Poker
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
Variante Video Poker
4
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
Variante Video Poker
6
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
Variante Video Poker
6
4.
100% până la
2000 RON
Variante Video Poker
7
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
Variante Video Poker
2
6.
pana la
1500 RON
Variante Video Poker
0
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
Variante Video Poker
11
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite
Variante Video Poker
3

Video poker

Video Poker

Variante

Variantele de video poker au aceleași reguli în ceea ce privește valoarea mâinilor. Diferă, însă, cea mai mică mână care câștigă. De asemenea, unele variante folosesc jokeri sau alte cărți pe post de joker (care pot înlocui alte cărți să formeze combinații câștigătoare).

Tens or Better

Tens or Better este un joc video poker unde mâna cea mai mică cu care se poate câștiga este o pereche de zecari. 
 

Jacks or Better

La fel ca mai sus, dar cea mai mică combinație de cărți câștigătoare este o pereche de valeți (Jacks). Raportul câștigurilor la mize este mai bun decât în cazul Tens or Better.
 

Jokers Wild

Similar cu jocul de bază dar folosește și jokere care pot înlocui orice carte într-o combinație câștigătoare. De regulă, mâna cea mai mică cu care se poate câștiga este două perechi, iar câștigurile oferite pentru mâini sunt mai mici decât normal.
 

Deuces Wild

Similar cu Jokers Wild dar în loc de jokeri, doiarii pot înlocui orice carte într-o combinație câștigătoare. Aici, de regulă, mâna cea mai mică cu care se poate câștiga este un brelan (3 la fel)
 

Aces and Faces

Variantă de video poker fără jokeri care oferă un bonus special pentru o combinație de patru ași sau cărți cu față (J, Q, K). Cea mai mică mână câștigătoare este o pereche de valeți.
 

Variante multi-hand

Toate jocurile de mai sus au variante unde se poate juca o singură mână și altele unde se pot juica mai multe simultan - în funcție de jocul individual, numărul mâinilor care se pot juca simultan poate fi maxim 100. Aici, bineînțeles, fiecare mână înseamnă încă odată valoarea mizei de bază. 
 

Video poker cu bonusuri

Există variante de video poker cu câștiguri suplimentare oferite pentru anumite combinații de cărți. Un exemplu ar fi Aces and Faces, unde jucătorii primesc mai mult pentru o combinație de patru ași sau cărți cu față, sau Bonus Poker, unde orice combinație de patru cărți de același fel este recompensat cu o plată suplimentară.
 
Video poker FAQ

Întrebări și răspunsuri

Ce este video poker?

Video poker este un joc de noroc rapid și distractiv bazat pe jocul de poker „Five Card Draw”.

Care este ordinea mâinilor câștigătoare?

Ordinea este aceeași ca și la poker.

Cum joc video poker?

Jocul face aproape tot - tu doar trebuie să decizi ce cărți să păstrezi și ce cărți să arunci.

Ce tipuri de video poker există?

Variantele cele mai populare de video poker sunt Jacks or Better, Deuces Wild și variantele cu plăți bonus.

Care este diferența între poker și video poker?

Diferența cea mai mare este la modalitatea de pariere. La poker, joci pentru pot, iar la video poker, fiecare mână are un câștig asociat cu el, crescătoare în funcție de valoare.

Poți face profit cu video poker?

Da. Jocul ideal de video poker poate avea un RTP de peste 100%.

Ce înseamnă un joc video poker cu mâini multiple?

Video poker cu mâini multiple înseamnă că poți juca mai multe mâini simultan. Cărțile păstrate rămân neschimbate pentru fiecare mână, ceea ce îți dă posibilitatea de a câștiga mai mult.
 
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus