Cum câștigi la Blackjack - 2. Alegerea mesei


După cum știți probabil, există mai multe variante de blackjack cu reguli care diferă ușor de la unul la altul - și fiecare variantă vine cu un avantaj al casei diferit. Unele sunt mai favorabile jucătorilor, altele, nu chiar. 
Pentru a-ți îmbunătăți șansele de a face profit pe termen lung jucând blackjack, trebuie prima dată să alegi masa cu cele mai favorabile reguli.

Blackjack cum se castiga 2 alegerea mesei

Comportamentul dealerului

Una dintre diferențele între diferite mese de blackjack este comportamentul dealerului la o mână în valoare de 17 puncte din două cărți (soft 17): la unele, trebuie să ceară încă o carte (hit), la altele, trebuie să se oprească (stand).
Dacă ai posibilitatea, alege întotdeauna o masă unde dealerul trebuie să se oprească la „soft 17” - în acest caz, dealerul nu are posibilitatea de a-și îmbunătăți mâna (să aibă 18, 19, 20 sau 21) oferind jucătorului o șansă mai bună de câștig cu o mână mai puțin riscantă.
 

Plata pentru blackjack

Plata pentru un blackjack poate să difere de la o masă la alta - unele plătesc 3 la 2, altele, 6 la 5. Aici este preferabilă prima variantă: plata 3 la 2 înseamnă de 1,5 ori miza, pe când la 6 la 5, doar 1,2.

Reguli privind dublarea

Nu în ultimul rând, aruncă o privire și la regulile referitoare la dublare. Mesele care permit dublarea mizei doar pentru mâini cu un total de 10 și 11 sunt dezavantajoase pentru jucător, pe când mesele care permit dublarea la mâini din două cărți de orice total sunt mai avantajoase.
 

Pachete de cărți folosite

Numărul de pachete de cărți folosite la joc influențează probabilitatea câștigării unei runde. Aici, însă, părerile despre care variantă este mai avantajoasă diferă.
Jucătorii experimentați care practică diferite strategii preferă, de obicei, mesele cu mai puține pachete de cărți în joc pentru că astfel jocul devine mai previzibil, mai propice pentru practici de genul număratul cărților (ceea ce, contrar preconcepțiilor, nu este ilegal - este doar „descurajat” de cazinouri).
Numărul diferit de pachete de cărți în joc vine adesea și cu reguli diferite ale meselor - la unele mese cu un număr mai mare de pachete de cărți (6 sau 8) regulile permit dublarea mizei după divizarea mâinii, ceea ce la mesele cu un număr mai mic de pachete de cărți nu este, de obicei, permis. 
Înainte de a începe să joci la o masă de blackjack, asigură-te că ai citit și înțeles regulile care se aplică la masa respectivă.

Concluzie

În concluzie, masa cea mai avantajoasă este cea la care dealerul se oprește la „soft 17”, dublarea este permisă la orice total din primele două cărți și blackjack plătește 3 la 2.
 
Pentru informații despre regulile de bază ale jocului de blackjack, citește prima parte.
 
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus