Bingo Online

Jocurile de tip loterie sunt poate cele mai vechi forme de jocuri de noroc. Legenda spune că Dinastia Han care a guvernat imperiul Chinei 200 de ani înainte de Hristos a finanțat parția construcția Marelui Zid printr-un joc de loterie.

Bingo este jocul de noroc care, pe lângă loterii, este cel mai acceptat de societate. Jocul se regăsește în cele mai diverse medii, de la cămine pentru persoane vârstnice până la acțiuni de strângere de fonduri la diverse organizații caritabile, chiar și biserici (mai ales în SUA). Plus, bineînțeles, Bingo este un joc popular în cazinouri, atât în viața reală cât și online.

Săli de bingo virtuale

Cazinouri unde poți juca Bingo online

22-04-2024
Cazinouri cu bingo și keno
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
1.
100% până la
1000 RON
+150 rotiri gratuite
2.
100% până la
1500 RON
+5 tokenuri Jackpot Poker și 200 rotiri gratuite

Scurtă istorie Bingo Online

Un joc aproape identic cu bingo a fost jucat cu cinci secole în urmă în Italia - organizarea sa era similară cu loteriile de astăzi. Apoi jocul a migrat și în Franța, devenind popular în rândul nobilimii, apoi s-a răspândit prin toată Europa în secolul XVIII. 
 
Bingo în forma actuală a apărut în Marea Britanie la începutul secolului XX, jucat mai ales cu ocazia carnavalelor și târgurilor. Apoi, odată cu reglementarea jocurilor de noroc în țară, Bingo a primit premii mari în bani, care a dus la o creștere explozivă a popularității sale. Jocuri de bingo organizate, cu mulți participanți, au avut loc în săli de cinema, apoi au apărut și săli bingo dedicate. 
 
În România, bingo a apărut la începutul anilor 1990, fiind unul dintre primele jocuri de noroc organizate (în afara loteriei, bineînțeles, care este un monopol de stat și azi). Pentru unii, jocul poate fi cunoscut după emisiunile Robingo sau Tele Eurobingo Show. Cu timpul, însă, bingo a pierdut mult din popularitate - cel mai probabil pentru că au apărut multe alte opțiuni de joc, atât în lumea reală (săli de jocuri cu tot felul de automate) cât și online. 
 
Pe internet, există săli virtuale de bingo unde iubitorii acestui joc pot nu doar juca dar și socializa, dar există jocuri de bingo în cazinourile online care nu oferă posibilitatea de a discuta între runde - în schimb, jocul în sine este mult, mult mai rapid.

Cum se joacă Bingo Online

Pentru a participa la un joc de bingo, jucătorii cumpără bilete pretipărite cu numere aranjate într- o grilă. În funcție de varianta jucată, numărul căsuțelor de pe tichet poate fi diferit. Nu toate căsuțele conțin și numere, iar numerele sunt tipărite în mod aleator pe fiecare coloană, din nou, în funcție de variantă. Numerele se încadrează, în schimb, într-un anumit interval pentru fiecare coloană - de exemplu, coloana 1 conține doar numere între 1 și 9, respectiv 1 și 15.

Jucătorii care participă la joc pot cumpăra unul sau mai multe tichete. Numerele sunt extrase dintr-un tambur ori manual, ori automat, într-un mod similar cu extragerea numerelor la loto. Numerele sunt anunțate unul câte unul, iar jucătorii le marchează pe tichetele loc (dacă tichetele le conțin, bineînțeles).

În funcție de varianta care se joacă, jucătorii câștigă dacă marchează toate numerele de pe tichet sau anumite aranjamente de căsuțe marcate (un rând complet, patru căsuțe învecinate într-un colț ș.a.m.d). În orice rundă, pot exista mai multe tichete câștigătoare dar numai unul pe rundă poate câștiga marele premiu.

Bingo

Variante Bingo

Precum majoritatea celorlalte jocuri de noroc, și bingo are mai multe variante. Cele două principale sunt cel american și cel britanic. 

Bingo American

În varianta americană de bingo, se extrag numere în intervalul 1 - 75. Tichetul de bingo american are 25 căsuțe, aranjate într-o grilă de 5 pe 5 căsuțe, cu căsuța din mijloc deja marcat.. Pe partea de sus a tichetului, aceasta poartă de obicei inscripția BINGO (câte o literă pentru fiecare coloană).
Coloana B conține numere între 1 și 15, coloana I, 16 la 30, și așa mai departe până la coloana O, care conține numere între 16 până la 75.
 
La Bingo American, numerele sunt extrase unul câte unul, iar jucătorul le marchează pe tichete. Ei câștigă când completează un rând, o coloană sau o diagonală a tichetului, iar jocul se termină când fiecare număr de pe un tichet este completat. Câștiguri suplimentare se acordă pentru unele „aranjamente” de numere, precum, de exemplu, patru numere aranjate într-o formațiune de 2 pe 2. 

Bingo britanic

Varianta britanică a jocului de bingo diferă de cel american în mai multe aspecte. În primul rând, aici se extrag numere în intervalul 1 - 90. Apoi, tichetul are un alt format: în loc de 5 x 5, tichetele de bingo britanice au 27 de căsuțe aranjate în format 3 x 9, cu prima coloană conținând numere între 1 și 9, a doua, între 10 și 19, și așa mai departe. În sălile de bingo, tichetele sunt vândute în foi de șase, ceea ce permite ca jucătorii să aibă toate numerele pe tichete și să marcheze câte unul de fiecare dată când un număr este anunțat.
Varianta britanică de bingo are mai multe combinații câștigătoare:
  • Dacă se marchează câte un număr în fiecare dintre cele patru colțuri
  • Dacă se marchează toate numerele pe o linie pe orizontală
  • Dacă se marchează toate numerele pe două linii orizontale
  • Full House - dacă se marchează toate cele 15 numere pe un tichet
În funcție de regulile individuale a sălii de bingo sau a jocului online, jocul poate continua după ce se câștigă o linie sau două, până când un jucător are Full House.
 

Bingo online

Unele cazinouri online au în ofertă jocuri de bingo automatizate, unde un generator de numere aleatoare decide aproape instant ordinea numerelor extrase. Cei fascinați de bingo pot, în acest fel, juca multe runde de bingo într-un timp scurt.
Adevărata vrajă a jocului de bingo online este, în schimb, în socializarea între jucători din sălile de bingo dedicate. Aici, jucătorii au posibilitatea de a se alătura extragerilor care au loc periodic, să cumpere tichete, să interacționeze și să discute cu ceilalți jucători în timp ce se extrag toate numerele. Spre deosebire de jocul de bingo din viața reală, aici numerele sunt marcate automat pe tichete. Astfel, jucătorii au timp ca să socializeze cu alți jucători sau să joace cu minijocuri diferite între extrageri.
Bingo online este disponibil, de regulă, în variantele cu 75 sau 90 de numere, dar și o variantă cu 80 de numere cu un tichet în format diferit, cu reguli de bază similare cu celelalte două.
 

Întrebări și răspunsuri despre bingo

Cât costă un tichet de bingo?

Prețul unui tichet diferă de la un operator la altul, de la o sală la altul. Poți să te interesezi despre prețul tichetelor pe pagina web a fiecărui operator individual.

Cât durează o rundă de bingo?

În funcție de natura jocului individual, o tură de bingo poate să dureze destul de mult. De aceea, sălile de bingo online au jocuri care încep la ore diferite, astfel încât jucătorii să nu trebuiască să aștepte prea mult pentru a participa.
Într-o sală de bingo din lumea reală, o rundă poate să dureze și câteva ore. Într-o sală virtuală, jocurile durează, în medie, minute.

Au jocurile bingo câștiguri suplimentare?

Da, unele jocuri de bingo online vin cu jackpoturi și alte bonusuri. Consultați oferta operatorului preferat.

Este bingo online sigur?

Da. Orice operator de bingo online licențiat de ONJN oferă servicii strict reglementate în ceea ce privește siguranța serviciilor online.
 
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus