Blackjack

Blackjack este poate cel mai popular joc de cărți din cazinouri, atât online cât și în viața reală. Este un joc ușor de învățat, rapid și distractiv care poate oferi divertisment chiar și când e jucat fără o miză adevărată - dar și câștiguri decente dacă este jucat cum trebuie.
 
Jocul este disponibil în marea majoritate a cazinourilor online în mai multe variante care au reguli ușor diferite. Regulile de bază sunt, în schimb, aproximativ la fel la toate variantele, deci dacă înveți să joci una dintre ele, te vei putea descurca cu fiecare. 
 
Blackjack e diferit de majoritatea jocurilor disponibile în cazinouri online prin faptul că, spre deosebire de alte jocuri, aici jucătorul poate lua decizii peste obișnuitul „joc sau nu” - iar deciziile luate în timpul jocului pot influența rezultatul rundei în majoritatea cazurilor.
Blackjack

Unde găsești cele mai bune Jocuri Blackjack

15-06-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
4.
100% până la
2000 RON
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite

Scurtă istorie

Originile jocului de blackjack au fost urmărite până în Spania - Miguel de Cervantes, autorul celebrului „Don Quixote”, a descris jocul veintiuna (și niște trișori) jucat cu un pachet de cărți baraja în anii 1600. Jocul a ajuns în Franța la sfârșitul secolului 18, apoi la începutul următorului secol, s-a răspândit și în Marea Britanie. Regulile variantei americane a jocului, numit ulterior blackjack, au fost codificate spre sfârșitul secolului 19.
 
Jocul a primit denumirea de blackjack în timpul gonii după aur din Klondike (1896-1899) când bonusul plătit pentru o combinația unui as și a unei cărți cu valoare de 10 puncte a primit denumirea de „blendă” (sulfură de zinc), o rocă asociată deseori cu filoni de aur și argint, numită „black-jack” în engleză. Alte surse spun că, pe vremuri, exista un bonus special pentru combinația a asului de pică și un valet negru (black jack). 
 
Jocul a ajuns, până la urmă, în cazinourile din Nevada. O perioadă, jocul a fost numit simplu „21” în cazinourile din Las Vegas - ulterior, denumirea de „blackjack” a fost adoptată în cazinouri peste tot în lume. Până la urmă, regulile jocului au fost codificate de Nevada Gaming Control Board - aceste reguli de bază sunt folosite și astăzi.

Blackjack online

Reguli de bază

În blackjack, fiecare carte numerotată are valoarea sa proprie (de la 2 la 10), cărțile cu față au o valoare de 10 puncte, iar asul are o valoare de 1 sau 11 puncte, în funcție de totalul mâinii. 
Fiecare jucător, împreună cu dealerul, primesc câte două cărți. A doua carte primită de dealer stă cu fața în jos, ascunsă de ceilalți jucători.
 
Scopul este de a avea o mână cu o valoare de 21 de puncte sau sub - dacă valoarea depășește 21, jucătorul sau dealerul pierde. Combinația unui as și a unei cărți cu o valoare de 10 puncte se numește „blackjack” și câștigă instant.
 
În funcție de totalul cărților, jucătorii pot cere cărți (hit), se pot opri (stand) și, în unele cazuri, își pot dubla miza în schimbul unei singure cărți (double). Când fiecare jucător e servit, dealerul își dezvăluie a doua carte și, în funcție de totalul mâinii, poate cere carte sau se poate opri. După ce și dealerul este servit (sau, dacă mâna sa depășește 21 de puncte, pierde), mâinile sunt comparate: dacă jucătorul are un total mai aproape de 21 decât dealerul, jucătorul câștiga o sumă egală cu miza. Dacă nu, jucătorul pierde. Jucătorul cu blackjack câștigă mai mult: în funcție de regulile mesei, câștigul poate fi 3 la 2 sau 5 la 3.
Blackjack Clasic

Unde găsești Blackjack Clasic

15-06-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
4.
100% până la
2000 RON
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite

Reguli alternative Blackjack

Blackjack are mai multe variante disponibile în majoritatea cazinourilor online. În multe cazuri, singura variație apare în numărul pachetelor de cărți folosite în joc - există variante cu un singur pachet și altele cu trei, șase, chiar opt. Există, însă, variante cu diferențe mai evidente în reguli.
 
În unele cazuri, jucătorul care are 5 sau 7 cărți fără a depăși totalul de 21 de puncte câștigă automat. În alte variante, dublarea mizei este posibilă la orice număr de cărți - în majoritatea cazurilor, acest lucru se poate face doar când jucătorul are 2 cărți pe masă. În unele jocuri, ambele cărți ale dealerului sunt dezvăluite - această variantă pare mai simplă dar nu e chiar așa. De cele mai multe ori, diferențele se regăsesc în regulile referitoare la divizarea cărților, la totalul la care dealerul se oprește, la numărul pachetelor de cărți folosite, la bonusurile speciale și în alte aspecte similare. 
Majoritatea acestor cazinouri online au mai multe variante de blackjack disponibile - dar toate sunt la fel de distractive.
Blackjack

Descoperă Variante de Blackjack în aceste cazinouri

15-06-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Evaluare Cazino
1.
Până la
1200 RON
+300 rotiri gratuite
2.
100% pana la
1000 RON
+300 rotiri gratuite
3.
Până la
5000 RON
+până la 650 rotiri gratuite
4.
100% până la
2000 RON
5.
2x 100% până la
1000 RON
+100 rotiri gratuite
7.
100% până la
1500 RON
+150 rotiri gratuite
8.
Pachet de bun venit de
5000 RON
+500 rotiri gratuite

Strategie de bază Blackjack

Blackjack este unul dintre puținele jocuri de cazinou unde deciziile jucătorului contează, chiar și dacă numai într-o oarecare măsură. Există strategii elaborate, cu tabele care cuprind absolut toate mâinile posibile și ce ar trebui să faci cu ele - acestea pot fi de mare ajutor dacă joci de acasă și vrei să-ți maximizezi câștigurile. Dacă, în schimb, vrei combinația optimă de mâini câștigate și distracție, poți adera la un set de reguli simple care te pot ajuta. 

Alege masa potrivită

Ține cont de regulile individuale ale mesei de blackjack unde vrei să joci. La unele mese, dealerul e obligat să ceară carte (hit) dacă are „soft” 17 (un șeptar și o carte cu o valoare de 10 puncte), la altele se poate opri (stand). În primul caz, șansele să meargă peste 21 (bust) sunt mai mari, ceea ce este avantajos pentru tine. De asemenea, regulile diferă când vine vorba de dublarea mizei, la „surrender” (recuperarea unei părți din miză dacă dealerul are o carte cu valoare de 10 și o carte ascunsă - 50% șanse să aibă blackjac) șamd.
Evită mesele cu reguli de genul „în caz de egalitate, dealerul câștigă” și caută unele unde se joacă cu un singur pachet de cărți - aici ai posibilitatea de a câștiga cele mai multe mâini, iar avantajul cazinoului scade.

Duble și asigurare

„Asigurarea” este un pariu special în jocul de blackjack unde mizezi jumătate din miza originală pe posibilitatea ca dealerul să aibă blackjack (de obicei când cartea vizibilă a dealerului este un as). Acest pariu, în cazul improbabil în care este câștigat, plătește 1 la 1 sau cel mult 2 la 1.  Având în vedere probabilitatea unui blackjack, specialiștii recomandă să eviți acest pariu.
Dublarea mizei poate fi tentant în multe condiții dar nu e o alegere potrivită în toate. Ca regulă de bază, cea mai „sigură” dublare este pe mâinile în valoare de 9, 10 sau 11 dacă dealerul are o carte vizibilă în valoare de 3-6, 2-9, respectiv 2-10. 

Mize de bază

Dacă cartea vizibilă a dealerului are o valoare de 6 sau sub, probabilitatea ca dealerul să meargă peste limită este mai mare. În cazul acesta, poți câștiga și dacă te oprești la 15 sau 16 puncte (în cazul în care dealerul trebuie să ceară carte la un total „soft” de 17). Dacă are un șeptar sau o carte cu o valoare peste, probabilitatea să aibă 17, 18, 19 sau 20 este mare.
Aceste ponturi sunt doar idei de bază, bineînțeles. Strategia de bază, în ciuda numelui, este mult mai complexă, de aceea merită tratată mai pe larg.
 
?

Întrebări și Răspunsuri

Ce este blackjack?

Blackjack este un joc de cărți popular în cazinouri atât online cât și în viața reală. E un joc simplu, ușor de învățat, unde scopul este să ai o mână cu o valoare cât mai aproape de 21. 

Cât de greu este să înveți blackjack?

Blackjack este ușor de învățat. Regulile de bază sunt simple, iar jocul, unul rapid și fără complicații.

Este blackjack un joc de noroc pur?

Nu chiar. Ordinea cărților în pachete este aleatoare, dar rezultatul final al mâinii nu depinde numai de noroc. Jucătorii pot lua unele decizii care îl pot influența.

Ce decizii pot lua în blackjack?

Deciziile ce se pot lua în blackjack sunt:
● Cerere carte (hit)
● Oprire (stand)
● Dublare (double) - în anumite condiții
● Capitulare (surrender) - în anumite condiții

Care sunt „Regulile Las Vegas”?

Regulile „Las Vegas” în blackjack sunt regulile după care se joacă jocul în cazinourile din Las Vegas: dublarea este permisă numai după primele două cărți, dealerul cere carte dacă are 17 puncte din primele două cărți, mâinile se pot despica (split) în repetate rânduri, și există opțiunea „asigurării”. 

Este ilegal număratul cărților?

Nu, actul numărării cărților nu este ilegal - dar este o practică descurajată puternic de către operatorii de cazinou, și considerat trișare. 
În cazinourile online, pachetele de cărți virtuale se amestecă automat după fiecare rundă, iar în unele cazinouri, cărțile fizice sunt amestecate constant, ceea ce face aproape imposibilă numărarea cărților.

Care este secretul câștigului la blackjack?

Secretul este atenția și evaluarea corectă a fiecărei situații.

Care este strategia cea mai simplă în blackjack?

Strategia cea mai simplă este:
● Să te oprești la un total de 17 sau peste
● Să nu ceri carte la un total de 12 până la 16 dacă dealerul are un 6
● Să despici optarii
● Să dublezi pe 11 dacă dealerul arată o carte de 7 sau mai mică.

Cum să învăț să joc blackjack?

Joacă blackjack, vei deprinde trucurile din mers. Ca să fie mai ușor, poți juca în varianta „demo” gratuită în majoritatea cazinourilor online (nu și Live, din păcate).
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus