Venezuela își redeschide cazinourile după 10 ani


Moment istoric pentru Venezuela – după mai bine de un deceniu, cazinourile sale se redeschid, în urma unei decizii a guvernului actual.

În 2011, fostul președinte Hugo Chávez a ordonat închiderea tuturor cazinourilor și a sălilor de bingo, considerându-le „locuri blestemate care au doar rolul de a îmbogăți burghezia.” La acel moment, decizia s-a soldat cu pierderea a peste 100 000 de locuri de muncă, potrivit unui raport din 2012 publicat de „Sindicatul Muncitorilor din Cazinouri și Bingo” din Venezuela (sau STBCV, pe scurt).

La începutul anului 2020, însă, președintele actual, Nicolás Madur a aprobat reluarea activităților recreaționale în sălile de jocuri, în ciuda legilor încă în vigoare impuse acum un deceniu de președintele Hugo Chávez.

Ce cazinouri se vor redeschide?

Conform unui articol publicat de ziarul Tal Cual din Venezuela, în ciuda criticilor aduse de public, președintele Nicolás Maduro se pregătește să aducă din nou activitățile de gambling în economia locală. El a autorizat redeschiderea a 30 de cazinouri în țară – acestea își vor deschide porțile începând cu săptămâna viitoare.

Cazinourile care îți vor relua activitatea primele sunt cele din Caracas (Hotel Dubai, Waldorf, Conami, Tamanaco), Miranda (Coliseo, Macaracuay, La Cáscara, La Urbina, Buenaventura), Nueva Esparta (Charaima, Caribe Plaza, Concorde), Lara (Tiuna, Lidotel, Jirajara) și Aragua (Platinum și Ballagio).

O decizie motivată de rațiuni economice

America Latină este una dintre regiunile cele mai afectate de probleme economice în ultimii ani. Venezuela, însă, este țara care a suferit cel mai mult în urma a decenii întregi de management defectuos. Imaginile din Venezuela arată la ora actuală inflație masivă, magazine cu rafturi goale, alături de o rată mare  a șomajului.

Liderul Nicolás Maduro speră că va readuce stabilitate economică în țară prin industria cazinourilor și că redeschiderea lor va crea noi locuri de muncă și va aduce fonduri suplimentare la bugetul de stat.

Succesul pe termen lung al cazinourilor rămâne incert

În ciuda faptului că redeschiderea cazinourilor va crea noi locuri de muncă, nu există o certitudine că acestea vor fi și ocupate prea curând. Multe posturi vor necesita training și calificare, iar potențialii angajați trebuie să aibă un cazier curat. Salariul minim în Venezuela este de doar $2.77 pe lună, iar peste 90% din populație trăiește la limita sărăciei, conform datelor publicate de Statista.

Venezuela, în prezent, încă este afectată de o rată mare a criminalității, de lipsa electricității și a apei curente, dar și de lipsa unui sistem de sănătate bine pus la punct, ceea ce i-ar putea ține pe turiști departe, inclusiv pe gamblerii înrăiți.

Lansarea cazinourilor se anunță a fi incertă – proprietățile nu vor beneficia la început de un trafic foarte mare, mai ales că restricțiile de circulație sunt încă în vigoare pentru călătorii din Statele Unite către Venezuela.  

Localnicii, însă, urmăresc cu interes ce se va întâmpla. Aceștia speră că redeschiderea cazinourilor va putea restabiliza situația economică a țării și să pună din nou Venezuela pe harta atracțiilor turistice din întreaga lume.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus