Reguli Blackjack pentru începători


Blackjackul este unul dintre cele mai vechi și populare joci de cazino de care te vei putea bucura în fiecare cazino fie el fizic sau online. Acest joc de cărți este extrem de ușor de înțeles, dar nu este suficient să cunoști regulile pentru a te declara jucător în adevăratul sens al cuvântul.

Probabil că ai tot văzut jucători de poker care au ajuns să câștige nenumărate premii și nu îți imagina că ei s-au apucat astăzi și au avut doar noroc. La fel de adevărat este și că blackjackul diferă puțin ca joc, deși ambele sunt jocuri cu cărți. Partea bună este că te poți așeza la o masă unde să ai parteneri de joc de la care să înveți urmărind, fie poți să citești acest articol și să te familiarizezi cu regulile pentru începători.

Cum se joacă Blackjack

Cunoscut și ca „21”, blackjack-ul se joacă doar între jucător și dealer, deși la masă se pot așeza mai mulți jucători. Scopul fiecăruia este să aibă o mână a cărei sumă adunată să fie cât mai aproape de 21, dar nu mai mare sau chiar 21, care este cea mai bună din joc. Valoarea cărților este  cea reală doar între 2 și 10, în timp ce Q, J și K au valoare tot 10, nu cea înscrisă pe ele, iar Asul valorează 1 sau 11, în funcție de mâna ta, ceea ce constituie un avantaj.

În primă fază dealerul și jucătorul primesc fiecare câte două cărți pe baza cărora își construiesc jocul. Pe lângă aceste două cărți, ei pot să mai aleagă să tragă încă o carte, dar mai au posibilitatea să acționeze diferit, datorită nenumăratelor opțiuni:

  • STANDȘ înseamnă că jucătorul este mulțumit cu cărțile pe care le are și nu mai vrea să tragă alta.
  • HITȘ este opțiunea prin care jucătorul mai vrea o carte.
  • SPLITȘ este opțiunea disponibilă când jucătorul are două cărți cu aceeași valoare.
  • Double: jucătorul are oportunitatea de a dubla miza inițială.

Când să folosești HIT și Stand la blackjack

Acestea sunt două dintre cele mai folosite opțiuni în jocul de blackjack, dar nu trebuie să le folosești chiar oricând, ci există momente când ar fi bine să nu le folosești, dar totul depinde de valoarea cărților pe care le-ai primit la începutul unei runde.

Când există o situație în care totalul tău este mai mic de 11, atunci poți să folosești în voie HIT, deoarece este imposibil să depășești 21, ceea ce ar însemna ca automat să pierzi. Există și o variantă mai riscantă, când poți cere o a treia carte la un total mai mic de 16 pentru că șansele de a bate dealerul sunt destul de mici.

Când să faci SPLIT la blackjack

Opțiunea este facultativă și este utilizată atunci când ai cărți cu aceeași valoare, dar nu mai mare de 10, însă lucrul acesta nu înseamnă că poate fi folosită de fiecare dată. Dacă ai două cărți cu valoare 10 este recomandat să folosești Stand, nu Split. O situație favorabilă jucătorului pentru a face SPLIT este atunci când dealerul  are un 5 sau un 6 sau dacă ai o pereche de 5 sau 4, iar opțiunea ar însemna că vei avea două mâini foarte slabe.

La polul opus atunci când vrei să faci SPLIT este perechea d e A. Aceasta este cea mai bună opțiune pe care o poți avea la îndemână și lucrul acesta înseamnă că ai mai multe șanse de a obține blackjackul.

Dublarea la jocul de blackjack

Există momente într-o sesiune când opțiunea de Double este convenabilă pentru jucător, dar trebuie să alegi exact momentul acela potrivit în mod corect. Profită dublu de mâna pe care o ai împotriva dealerului, iar pentru a maximiza șansele trebuie să te raportezi la câteva reguli oarecum de bază:

  • Atunci când ai un As și 6 sau 7, vei dubla doar când dealerul va arăta cărți cuprinse între 3 și 6.
  • Ai un As + 2, 3, 4 sau 5, alegi să dublezi doar când dealerul arată cărți cuprinse între 4 și 6.

În cazul altor combinații este de evitată dublarea.

  • Mai sunt și cazuri unde riscurile sunt puțin mai mari, dar iată care sunt acestea și ce trebuie să faci:
  • Dacă mâna ta depășește 11, indicat este să nu dublezi.
  • Totalul mâini tale este 11, ar fi indicat să dublezi. Singura dată când ar fi bine să nu o faci este când dealerul arată un 11.
  • Dacă ai un total de 10, dublează doar dacă cărțile dealerului sunt între 2 și 9.
  • Dacă totalul cărților tale este 9, poți dubla dacă dealerul are o carte între 3 și 6.

Funcțiile acestea există pentru a da mai multe șanse de câștig jucătorului în fața dealerului, dar lucrul acesta nu înseamnă că trebuie să le folosești de fiecare dată. Dacă respecți regulile, ești pe drumul cel bun și ai șanse mari mari să ai o sesiune reușită.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus