GambleAware investește 2.9 milioane de € în inițiative de joc responsabil


GambleAware anunță o nouă investiție de 2.9 milioane de € într-o rețea de hub-uri educaționale în Anglia și Wales, menite să ofere asistență și ghidare tinerilor în legătură cu jocul responsabil la cazino.

GambleAware este o organizație caritabilă independentă a cărei misiune declarată este să-i protejeze pe oameni de riscurile asociate jocurilor de noroc.

Aceasta operează platforma BeGambleAware, unul dintre cele mai cunoscute site-uri dedicate jocului responsabil din UK care oferă live chat, un hotline dedicat la care pariorii cu risc de dependență pot suna gratuit 24/7, asistență confidențială, dar și alte resurse educaționale.

Un proiect ambițios și important pentru piața de cazino din UK

Bugetul de milioane de euro pe care GambleAware urmează să-l investească are scopul de a reduce efectele nefaste ale jocurilor de noroc mai ales în rândul tinerilor. Organizația va construi noi facilități menite să prevină cât mai repede dependența de la primele semne, să intervină rapid și eficient, dar și să reducă efectele negative ale jocului compulsiv în rândul adolescenților și tinerilor din Marea Britanie.

Din inițiativele GambleAware vor face parte și training-uri specializate pe problema jocurilor de noroc, livrate în cadrul serviciilor familale, serviciilor pentru tineri și în spațiile dedicate educației formale.

Conform reprezentanților GambleAware, această inițiativă le va oferi organizațiilor pentru tineri și profesorilor o înțelegere mai bună a riscurilor asociate jocurilor de noroc. Facilitățile vor urma rețeta de succes și exemplul implementat de Scottish Education Hub, o organizație de voluntari care funcționează deja de peste 7 ani, deținută de FastForward.

GambleAware a anunțat deja organizarea de licitații pentru design-ul și dezvoltarea noilor proiecte iar aplicațiile sunt deschise până pe 2 Noiembrie.

Recent, GambleAware a avut  o schimbare de leadership - Zoë Osmond, noul Director Executiv a încurajat extinderea training-urilor și completarea resurselor academice disponibile pentru a-și întări rețeaua de asistență și tratament pentru problemele asociate jocurilor de noroc.

Suma de 2.9 milioane de € reprezintă, însă, doar o parte din investiție. GambleAware a estimat luna trecută că valoarea proiectului se ridică la peste 4 milioane de £. O parte din fonduri vor fi direcționate pentru a construi primul hub de cercetare academică a efectelor negative ale jocurilor de noroc din Marea Britanie.

Declarații oficiale

În legătură cu acest nou proiect cu impact social important, reprezentanții GambleAware au declarat “Pentru a reduce riscurile asociate jocului compulsiv la cazino în rândul tinerilor, aceste noi hub-uri le vor oferi voluntarilor și organizațiilor din Anglia și Wales aptitudinile și încrederea necesară pentru a-i educa pe tineri în legătură cu riscurile jocurilor de noroc, problemele asociate, dar și pentru a-i ghida spre locurile unde pot merge pentru a primi asistență și sfaturi.”
 

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus