Variante de blackjack


Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din industria jocurilor de noroc și totodată unul dintre jocurile cu o istorie de câteva sute de ani.

Jocul de blackjack este unul dintre cele mai populare în rândul cazinourilor online și cele fizice, iar datorită popularității sale au apărut mai multe variante. Deși la o primă impresie au reguli comune, există câteva elemente care fac diferența. Vegas Strip, European blackjack, Progressive blackjack sau Muti-Hand blackjack sunt doar câteva dintre variantele care au ajuns la inima oamenilor.

 

Vegas Strip

Este o variantă pe care o poți juca la aproape toate cazinourile online. Cunoscut și sub denumirea de blackjack american, Vegas Strip utilizează un software al furnizorului Microgaming. Există mici diferențe subtile, dar care uneori fac diferența și pot schimba soarta jocului în favoarea jucătorului într-un anumit moment al jocului. Împărțirea cărților și dublarea lor sunt două dintre elementele care diferă față de varianta clasică.

Există câteva reguli care se aplică atunci când decizi să faci Split (împărțire), deoarece jucătorii pot dubla orice doresc, dar nu întotdeauna poate să fie și optim să facă lucrul acesta. Se împarte orice pereche, chiar și perechea de ași, însă aceștia pot să primească o singură carte după împărțire.

European Blackjack

Unul dintre cele mai prietenoase jocuri de cazinouri din sume, blackjack-ul uneori poate fi juca și folosind strategii pentru a obține mai multe șanse în fața cazinoului. European Blackjack este una dintre cele mai populare și foarte similar cu varianta standard a jocului sau cu jocul american, deși există câteva mici modificări menite să facă experiența mult mai plăcută de jucătorii din întreaga lume. Una ar fi că regula cazinoului este ca dacă dealerul are 17 suma cărților, să nu mai ceară o carte.

Jucătorii concurează împotriva dealerului și trebuie să obțină un scor cât mai apropiat de 21 fără să depășească. În varianta europeană dealerul primește doar o carte cu fața în sus. Dacă jucătorul are As și o carte care valorează zece puncte, atunci obține cea mai bună mână posibilă, adică realizează „blackjack”. Tot în varianta europeană jucătorii pot să facp split sau să dubleze fără să știe dacă dealerul a făcut blackjack și atunci pot pierde toate pariurile la finalul jocului. De obicei, în această variantă poți dubla doar atunci când ai o mână de început de 9, 10 sau 11 și nu se oferă opțiunea de a te preda (fold) dacă dealerul arată un as.

Progressive Blackjack

În mare este varianta de blackjack care urmează aceleași reguli precum în variantele standard ale jocului clasic. Obiectivul este să obțină un scor prin care să bată dealerul, dar nu mai mare de 21pentru că în acest caz pierde automat. Diferența în varianta Progressive Blackjack o reprezintă rețeaua de jackpoturi la care este legat și unde toți jucătorii contribuie la potul care crește pe măsură ce sunt efectuate tot mai multe pariuri.

Odată ce a fost câștigat jackpotul progresiv, acesta se resetează și pleacă de la o sumă fixă minimă, dar ajunge la sume amețitoare. Premiile sunt furnizate de către dezvoltatorul jocului și reprezintă un stimulent pentru toți jucătorii, deoarece jocul în sine se desfășoară normal, premiile fiind acordate conform regulilor standard.

Multi-Hand Blackjack

Regulile și principiile majore ale jocului de blackjack Multi Hand sunt relativ asemănătoare regulilor care fac să funcționeze varianta clasică a acestui joc. Lucrul acesta este bun augur, deoarece nu trebuie să iei în calcul învățarea altor reguli. Obiectivul este de a acumula puncte la finalul unei runde are să fie cât mai aproape de 21, dar să nu depășească acest număr și dacă ai mai mult decât dealer, atunci ai câștigat. Și aici jucătorii nu concurează împotriva lor, ci împotriva dealerilor care reprezintă cazinoul.

Există și mici diferențe, iar Multi Hand Blackjack se diferențiază prin faptul că jucătorilor și se oferă mai multe posibilități de a plasa pariuri nenumărate jucând mai multe mâini. Versiunea permite jucătorilor să aibă cel mult cinci mâini într-o rundă spre deosebire de varianta clasică unde jucătorii pot decide câte mâini să joace chiar la început de rundă. De regulă sunt jocuri care aparțin de anumiți furnizori, iar în timpul sesiunii deși ai 5 mâini , fiecare este jucată individual și trebuie tratată ca atare.

 

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus