Strategii de pariere la ruletă: Martingale, Reverse Martingale


Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute și vechi jocuri de noroc disponibile și astăzi în cadrul cazinourilor. Popularitatea a crescut vertiginos în ultimii ani, totul datorită cazinourilor online, ceea ce a permis dezvoltarea unor strategii mai vechi, implementate până acum la pariuri sportive.

Ce este ruleta

Unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc inventate și prezente încă în zilele noastre, ruleta presupune o roată pe care sunt 37 de numere sau 38, în funcție de fiecare versiune în parte. O bilă este aruncată și câștigă acel număr pe care bilă se oprește la finalul unei runde. De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de ruletă, din acest motiv pe masa de joc pot fi 37 sau 38 de numere, deoarece există varianta europeană, cu un singur 0, cât și varianta americană unde întâlnești atât un zero, dar și dublu zero.

Ce sunt strategiile de pariere

Nu cred că există vreun jucător de ruletă care atunci când se pune la masa de joc nu se gândește la un câștig cu care să încheie sesiunea. Pentru a putea beneficia de lucrul acesta în cazul acestui joc este nevoie de noroc, fie alegi să optezi pentru strategiile de pariere existente. Rolul acesta este de a reduce șansele cazinoului în fața jucătorului.

În general, jocurile de noroc se bazează pe formule matematică, ceea ce înseamnă că pe termen lung este imposibil să poți câștiga la jocul de ruletă și la oricare alt joc de noroc. Implementarea unor strategii de pariere precum Martingale și Reverse Martingale te pot ajuta să nu se întâmple lucrul acesta și îți prezentăm pe larg ce presupune exact lucrul acesta.

Strategia de pariere Martingale

Spre deosebire de celelalte strategii de pariere, aceasta este cel mai des folosită în jocul de ruletă, ceea ce a dus la adoptarea ei și de către amatorii de pariuri sportive. Popularitatea este în rândul acelor jucători care vor să și învețe lucruri interesante nu doar să joace la cazino este extrem de mare. Aceasta este practică o formulă care se bazează pe dublarea sumei de bani pariată după fiecare pariu pierdut, condiția principală fiind ca pariurile să aibă cotă de minim sau mai mult de 2.00.

Să spunem că pleci de la o unitate per pariu, ceea ce presupune că sumele mizate folosind strategia Martingale sunt 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 și așa mai departe. Acesta este doar un exemplu, poți începe cu orice sumă de bani, important este să gestionezi bugetul pentru a putea încheia cu brio adoptarea acestei strategii.

Exemplu:

Să ne raportăm la pariul Par/Impar în jocul de ruletă, unde cota ar fi 2.00 și presupunem că primele șase pariuri efectuate de noi nu ar fi fost câștigătoare:

  • Pasul 1: am pariat 10 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 2: am pariat 20 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 3: am pariat 40 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 4: am pariat 80 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 5: am pariat 160 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 6: am pariat 320 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.

Suma totală pe care am pariat-o este 630 RON (10+20+40+80+160+320).

  • Pasul 7: Am pariat 640 RON pe număr par și acest pariu este câștigător.

În cazul acesta, suma totală pe care am pariat-o este 1.270 RON (630+640) și am obținut un câștig de 1.280 RON, după ce primii șase pași am avut ghinion, deși rareori se întâmplă lucrul acesta pe un asemenea tip de pariu. Pe de altă parte, să nu omitem faptul că acest pariu ne oferă cota minimă recomandată pentru acest tip de strategie care este 2.00. Ce s-ar fi întâmplat dacă alegem un pariu în cotă 3.00:

  • Pasul 1: am pariat 10 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 2: am pariat 20 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 3: am pariat 40 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 4: am pariat 80 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 5: am pariat 160 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.
  • Pasul 6: am pariat 320 LEI pe număr par și nu a fost câștigător.

Suma totală pe care am pariat-o este 630 RON (10+20+40+80+160+320).

  • Pasul 7: am pariat 640 RON pe număr par și a ieșit câștigător

Suma totală pariată este 1.270 RON și câștigul obținut ar fi 1.920 RON.

Strategia Reverse Martingale sau Sistemul Paroli

Sistemul acesta de pariuri mai este recunoscut și ca Sistemul Paroli, este considerat unul dintre cele mai vechi strategii de jocuri de noroc. Se spune despre el că a fost folosit în Italia secolului XVI-lea, într-un joc cunoscut atunci sub denumirea de Bassett. În zilele noastre acest, Strategia Reverse Martingale este des folosită în jocul de ruletă și poate fi aplicat tuturor jocurilor care prezintă pariuri cu șansă de câștig 50-50%, cum sunt Blackjack și Baccarat.

Poartă denumirea de Reverse Martingale pentru că principiul este total opus strategiei Martingale (prezentată mai sus). În timp ce acel sistem îndeamnă dublarea pariului după fiecare pierdere, recomandarea este că în acest sistem să dublezi suma pariului după fiecare pariu câștigător. Odată ce pariul este pierdut, sistem se resetează și începi de la primul pas.

Avantajul acestui sistem este că numărul de pierderi, deoarece pariezi suma minimă de fiecare dată. Atunci când câștigi și dublezi, se presupune că folosești banii cazinoului. Cu alte cuvinte, suma inițială trebuie să rămână mereu relativ aceeași până vei obține marele câștig. O serie de câștiguri îți mărește considerabil balanța, iar cu cât șirul este mai mare, cu atât este mai bine pentru balanța ta.

Exemplu

Ne raportăm la o unitate egală cu 10 RON, iar cota pariului vizat pentru a juca cu strategia Reverse Martingale să fie 2.00.

  • Pasul 1: am pariat 10 RON și am câștigat.
  • Pasul 2: am pariat 20 RON și am câștigat.
  • Pasul 3: am pariat 40 RON și am câștigat.
  • Pasul 4: am pariat 80 RON și am pierdut.

Se revine la pasul 1 și se începe cu suma pe care am folosit-o la primul pariu, respectiv o unitate (10 RON).

Strategiile la ruletă sunt foarte bune pentru a te ajuta să gestionezi mai bine bugetul. Însă, ambele strategii, atât Martingale, cât și Reverse Martingale au dezavantajul că după pierderi foarte multe consecutive, câștigul obținut nu acoperă pierderile suferite. Lucrul acesta se întâmplă extrem de rar, dar trebuie menționat pentru că până la urmă sunt jocuri de noroc. Așadar, implementează cu mare atenție fiecare strategie în parte și joacă responsabil.

 

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus