Scurta istorie a jocului de Blackjack


Un joc palpitant și extrem de popular în rândul jucătorilor de cazino, Blackjack are o istorie interesantă, care a început încă din secolul al XVI-lea și continuă să uimească până în zilele noastre.

Cunoscut de de unii drept 21, Blackjack a evoluat foarte mult de-a lungul timpului și a fost adaptat zilelor noastre. Așa a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de cărți prezente în cazinourile din întreaga lume, fie ele terestre sau online. Jucătorul are un singur adversar și acesta este dealerul. Tot ce trebuie să facă este să-l învingă pe dealer și poate face asta având suma cărților 21 sau cât mai apropiată de acest număr. Cărțile în jocul de Blackjack au diferite valori. Cele de la 2 la 9 au aceleași valori, , cărțile 10, J, Q și K au valoare zece, iar As-ul poate avea valoare 1 sau 11, în funcție de situația jucătorului.

Originea jocului de Blackjack

Au fost mai multe discuții despre originea jocului. Se spune că a apărut pentru prima oară în anul 1700, în cazinourile franceze. Ulterior, jocul a primit denumirea de ”Vingt-et-un”, care în limba franceză înseamnă 21. A luat amploare în secolul XVIII-lea, atunci când cazinourile au început să ofere pariuri speciale pentru a atrage mai mulți oameni la joc, iar unul dintre era ca un jucător să aibă Black Jack (J și A de inimă neagră). Treptat aceste pariuri au fost eliminate, dar i-a rămas numele de 21 de la acest tip de pariu.

Cum a devenit popular

Deși francez la origine, Blackjack-ul s-a extins în America de Nord datorită coloniștilor francezi care au ajuns pe țărmul american în secolul al XVIII-lea. Jocul a cunoscut popularitatea și pe tărâm nord-american, iar în 1820 a fost jucat în sălile de jocuri de noroc din New Orleans. Eleanor Dumont a jucat un rol important în popularitatea jocului. De origine franceză, dar emigrant în America, aceasta era un dealer care călătorea mult. A decis să deschidă o sală de jocuri în Nevada City, pe care a numit-o Vingt-et-Un. Pasionații de cazino veneau de peste tot să o întâlnească și să joace împotriva lui Eleanor, doar pentru că era o raritate să vezi o femeie dealer de cărți.

Blackjack-ul in era modernă

Numit Blackjack și în secolul XX, patronii cazinourilor aveau nevoie să-l promoveze și mai mult în rândul jucătorilor și au decis să acorde bonusuri suplimentare. Așa a apărut un pariu care plătea dacă aveai Black Jack (un J și A de culoarea neagră). Pe măsura creșterii în popularitate, au fost eliminate aceste bonusuri. Regulile s-au schimbat ca urmare a legalizării jocurilor de noroc. Blackjack este primul joc de cărți prezent în primul cazino online. Abia la câțiva ani după au apărut jocul de ruletă și Baccarat, trei dintre cele mai populare jocuri din cazinourile lumii, fie ele terestre sau online.

Dacă ești pasionat de cărți și îți plac astfel de jocuri, află că Blackjack are o istorie interesantă la bază și este prezent în toate cazinourile online din România. Îl poți juca live, cu dealeri, alături de jucători din întreaga țară.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus