Scurtă istorie a jocului Baccarat


Jocul de Baccarat este în prezent unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din rândul cazinourilor, fie ele online sau terestre. Sunt mai multe variante ale acestui joc, , dar acestea au derivat de la varianta originală despre care se spune că datează cu peste 500 de ani în urmă.

Istoria jocului de cărți Baccarat spune că prima variantă a jocului a apărut în mediavala Italie, cu peste 500 de ani în urmă. Inițial a fost conceput ca un joc de cărți destinat clasei superioare, dar a prins foarte bine în rândul aristocraților. Cele trei variante pot fi acum jucate de oricine prin intermediul cazinourilor. Punto Banco, Chemmy și Baccarat Banque sunt doar trei dintre variantele puse la dispoziția amatorilor de Baccarat din întreaga lume.

Originile jocului Baccarat

Italia medievală este cea care a oferit acest joc de cărți pentru prima oară. Se spune că a fost creat în anul 1400 de către Felix Falguiere. Denumirea vine de la cuvântul ”zero” în italiană pentru că acele cărți cu fața în jos valorau zero. Conform istoriei, se spune că inventatorul s-a bazat pe legenda unei fecioarei care trebuia să arunce un zar cu nouă fețe, iar rezultatul era hotărâtor pentru ea. Dacă arunca opt sau nouă, atunci era numită preoteasă, dacă arunca șase sau șapte, atunci avea voie să trăiască, dar fără a putea participa la vreun alt eveniment religios. În schimb, dacă arunca mai puțin de șase, aceasta este izgonită să se înece în mare.

Jocul original a fost ușor diferit față de varianta jucată în ziua de astăzi. Inițial cărțile erau făcute de patru dealeri diferiți, iar jucătorii puteau să fie și bancheri, în timp ce restul jucătorilor puteau plasa pariuri atât împotriva casei, cât și împotriva celorlalți jucători. Astăzi găsești un singur dealer, iar pariurile sunt plasate mai mult împotriva casei, care servește ca și bancher.

Ce versiuni de Baccarat poți juca

Datorită migranților, jocul de Baccarat s-a mutat de-a lungul timpului. A ajuns din Italia și Franța, iar apoi în America de Sud, unde fiecare dintre zone a avut propria variantă și a fost cunoscut sub altă denumire. Chemin de Fer și ”Chemmy” a fost denumirea pe care a avut-o în Franța, iar în America de Sud, Baccarat a fost cunoscut și sub numele de Punto Banco.

Chemin de Fer

Baccara a devenit jocul preferat al regelui Carol al VIII-lea și al nobililor care stăteau pe lângă el. Mai mult, aristocrații francezi au prins repede regulile jocului și a devenit cel mai jucat joc din rândul acestei categorii.

Punto Banco

Adaptat la cultura sud-americană, Punto Banco este versiunea de Baccarat care a pătruns în America de Sud și Caraibe. Una dintre schimbările acestei versiuni a fost că jucătorii jucau doar împotriva casei, nu și unul impotriva celuilalt, așa cum se întâmpla în varianta originală. Până la urmă cazinourile au început să acționeze ca bancă, iar acest tip a devenit foarte repede cunoscut sub denumirea de Baccarat american.

Jocurile de cărți au mult succes în rândul jucătorilor de cazino, printre ele regăsindu-se și Baccarat. Il poți juca de acasă, cu dealeri live, trăind experiența dintr-un cazino terestru. Joacă Baccarat la cazinourile online licențiate în România!

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus