Ruletă, scurtă istorie a jocului


Jocul de ruletă este foarte răspândit în industria jocurilor de noroc, dar nu multă lume știe exact care este istoria acestui joc. Inițial s-a spus că Blaise Pascal a inventat ruleta și lucrul acesta s-a întâmplat în secolul XVIII, însă s-a revenit asupra acestei teorii. Pare că a apărut pentru prima oară în secolul XVII și este o combinație între jocul italian Biribi și un joc cu roată inventat în 1720.

Totuși, Blaise Pascal pare că a avut și el un rol important. Inventator, fizician și matematician francez, nu a vrut să inventeze un joc de cazino, ci a vrut să inventeze o mașină care continuu să funcționeze fără a extrage energie dintr-o sursă externă. Legile fizicii spuneau că este imposibil și proiectul lui a eșuat. E drept, a eșuat parțial, deoarece întreg procesul său a dat naștere unuia dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume.

Prima intervenție asupra ruletei

În 1806, Napoleon Bonaparte a permis ca ruletă să fie jucată în cazinourile din Palais Royale, dar în 1937 jocul a fost interzis de Louis Phillipe, cel care a închis toate cazinourile din Franța. A fost momentul de glorie al cazinourile din Germania, în special cele din Baden-Baden, Bad Homburg și Wiesbaden.

Preț de câteva secole roata ruletei a rămas neschimbată, dar prima intervenție asupra ei a avut loc în 1842. Francois și Lois Blanc au luat hotărârea să scoată dublu 0 de pe roată și varianta cu un singur zero a jocului a invadat întreaga Europă. Se spune că această variantă a fost special făcută pentru regele Carol al III-lea al Principatului Monaco. Ușor a devenit o afacere care a salvat Principatul să se salveze de la problemele financiar prin construirea de cazinouri și implementarea jocului nou de ruletă.

Jocul de ruletă în Statele Unite

New Orleans a fost capitala jocurilor de noroc pe la sfârșitul anilor 1700, iar datorită imigranților francezi, ruleta și-a croit drum rapid în America, unde a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din Louisiana. Variantei ajunse peste ocean i-a fost adăugat un dublu zero, ceea ce înseamnă că are 38 de numere, ceea ce a adus casei un avantaj substanțial.

Apariția ruletei la cazinourile online

Primul cazino online a apărut în 1966, iar jocurile disponibile erau într-un număr limitat. Preț de câțiva ani a funcționat cu puține sloturi și câteva mese de blackjack. Jocul de ruletă a fost introdus mai târziu, datorită jucătorilor care au descoperit cât de accesibil este jocul, doar că au apărut mai multe tipuri de ruletă. Cele mai multe cazinouri online oferă o gamă variată de tipuri de ruletă: americană, franceză și europeană.

Tehnologia a avansat, iar în zilele noastre nu există cazino care să nu permite accesul jucătorilor către diferite tipuri de ruletă. Mai mult decât atât, există mese dedicate cu mize obligatorii de intrare, toate fiind accesibile în secțiunea de live cazino a tuturor site-urilor specializate.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus