Grupul Kindred finalizează achiziția companiei Relax Gaming


Conform unui comunicat de presă oficial publicat pe data de 1 octombrie 2021, Grupul Kindred anunță finalizarea achiziției companiei Relax Gaming, un dezvoltator de top de software B2B pentru industria de iGaming.

Mai devreme în acest an, mai precis pe 2 iulie 2021, Grupul Kindred anunțase că a semnat un contract prin care urma să cumpere și restul de 66.6% din acțiunile Relax Gaming. La începutul lunii octombrie, acest lucru s-a și întâmplat – grupul Kindred a plătit suma de 295 milioane de € pentru finalizarea achiziției.

Conform detaliilor publice legate de tranzacție, compania Relax Gaming a fost evaluată la 320 milioane de € cash și fără datorii, în timp ce valoarea totală a acțiunilor restante ale dezvoltatorului s-a ridicat la 295 milioane de €.

Grupul Kindred este unul dintre cei mai vechi și importanți investitori în compania Relax Gaming, încă din 2013, la 3 ani după ce aceasta s-a lansat oficial pe piață. Grupul Kindred deținea cu mult timp înaintea acestei tranzacții din luna octombrie circa 33.4% din acțiunile restante ale dezvoltatorului.

Joacă acum!

Cazinouri Kindred Group în România

25-04-2024
Nume Cazino
Bonus Cazino
Rotiri Gratuite
Evaluare Cazino
1.
100% până la
1000 RON
150
rotiri gratuite
2.
100% până la
1500 RON
5 tokenuri Jackpot Poker și 200
rotiri gratuite

Se anunță a fi o achiziție extrem de profitabilă pentru Grupul Kindred

Grupul Kindred, prezent și pe piața de jocuri de noroc din România cu brandurile de cazino, sport și bingo Unibet și Vlad Cazino, a declarat că această achiziție îi va oferi o poziție strategică mult mai bună în industrie.  Se preconizează că achiziția va genera circa 8 milioane de € pentru operator în următorii 3 ani.

Conform detaliilor furnizate în comunicatul oficial, grupul Kindred intenționează să păstreze compania Relax Gaming ca o entitate independentă pentru a o ajuta să-și cimenteze poziția în industria de iGaming, cu o echipă de management și un board de directori separat. În schimb, Patrik Österåker, co-fondatorul și președintele Relax Gaming își va menține funcția și după achiziție.

Detalii despre cele două companii

Relax Gaming este un furnizor de software B2B pentru industria de iGaming care dezvoltă jocuri de cazino online, produse de bingo și poker originale, dar și platforme de distribuție pentru studiouri terțe. Fondată în 2010, compania are sedii în Malta, Estonia, Suedia și Serbia. Grupul Kindred a arătat mereu încredere în potențialul acesteia de a se remarca pe piață, fiind cel mai vechi acționar majoritar încă din 2013.

Grupul Kindred este una dintre cele mai mari companii de gambling online, cu operațiuni în Europa, SUA și Australia și un număr record de peste 30 milioane de clienți. Grupul deține 9 branduri de cazino, cele mai populare pe piața internațională fiind Unibet, Maria Casino și 32Red.
În 2017, veniturile grupului Kindred erau estimate la peste 751.4 milioane de lire. Compania se află în plină ascensiune și în 2021, având sucursale în Australia, UK, SUA, Gibraltar și mai multe țări europene – Malta și Suedia. Grupul Kindred este și o companie tranzacționată public pe bursa din Stockholm (NASDAQ).

Declarații oficiale

Henrik Tjärnström, CEO al grupului Kindred a declarat – „Prin această achiziție vom deține un brand B2B profitabil și în plină expansiune, cu un portofoliu de produse de talie mondială, ceea ce ne va da un control mai mare asupra ofertei noastre de cazino, poker și bingo. Acest lucru va oferi grupului Kindred o poziție mai bună pe piață pentru a-și atinge obiectivele din strategia pe termen lung – aceea de a ne concentra pe diferențierea produselor noastre și pe experiența utilizatorului.”

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus