Cum se joacă blackjack cu strategia de bază?


Strategia de bază în jocul de blackjack mai este cunoscută și drept Basic Strategy, fiind cea mai bună strategie pentru un astfel de joc și reprezintă primul lucru pe care trebuie să îl cunoști după ce ai învățat regulile.

Un joc extrem de popular și o vechime de sute de ani, blackjack-ul reprezintă atât o formă de divertisment, cât și o formă prin care poți face bani. Însă pentru a câștiga ai nevoie să cunoști regulile de bază și apoi strategiile prin care să reduci șansele cazinoului de a câștiga în fața ta. Basic Strategy sau Strategia de Bază este primul lucru pe care să îl înveți.

Ce este Strategia de bază Blackjack

Nu este rețeta minune prin care dacă o stăpânești te îmbogățești ca urmare a jocului de blackjack, însă este extrem de utilă atunci când trebuie să iei cele mai bune decizii atunci când ești la masa de joc. În definitiv acesta este și rolul unei asemenea strategii. Este extrem de ajutătoare atunci când în momentele importante ale jocului trebuie să fii cu un pas înaintea cazinoului și să faci alegerea inspirată, menită să mărească șansele de a câștiga în fața cazinoului. Iată ce înveți prin intermediul acestei strategii:

  • Când să dublezi (Double)
  • Când să te predai (Surrender)
  • Când să împarți perechile (Split)
  • Când să tragi cărți sau când să nu faci lucrul acesta (Hit/Stay)

Înțelegerea termenilor

  • Double – dacă cărțile sunt în favoarea ta și situația impune lucrul acesta, atunci este permis să dublezi. Un sfat util este că atunci când suma cărților din mâna ta este 11, atunci este ideal să dublezi indiferent de cărțile pe care dealerul le are.
  • Surrender – nu este mereu permisă la masa de joc, dar este acțiunea prin care renunți la mână, când cărțile de joc sunt în favoarea cazinoului. Dacă tu ai 15 sau 16, iar dealerul 10, 9 sau A, atunci este cazul să iei această decizie și să apeși butonul surrender.
  • Split – atunci când ai o pereche în mână, ai posibilitatea de a face split, respectiv să împarți cărțile în două mâini diferite. Nu când ai orice pereche este indicat să acționezi de așa manieră, ci recomandat este să iei această hotărâre la perechi mai mici decât 10, sau ideal la 88 și AA. Nu fă split la perechi cu valoare 10, JJ, QQ și KK.
  • Hit – înseamnă să ceri o carte și clar nu trebuie să faci lucrul acesta când suma cărților din mâna ta este de 17 sau mai mult. Indicat este să tragi când ai o șansă foarte bună. Spre exemplu, 8 trage întotdeauna și nu dublează niciodată.
  • Stay – dacă vei avea cărți a căror suma este de 17 sau mai mare, Stay este butonul pe care trebuie să îl apeși.

Perfect legal să folosești această strategie la jocul de blackjack, strategia prezintă elemente de logică, cum ar fi că nu poți să tragi carte când ai o sumă apropiată celei de 21. Însă, tocmai acestea fac diferența în momentele cheie, când poate ești fascinat de joc.

 

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus