Cum se joacă baccarat live?


Văzut ca unul dintre cele mai cunoscute jocuri cu cărți din întreaga lume, Baccarat s-a dezvoltat enorm în decursul anilor și acum poate fi jucat direct de acasă, prin intermediul cazinourilor online. Trăiești atmosfera dintr-un cazino fizic direct la tine acasă, unde te poți alătura unor mese VIP sau cu jucători din întreaga lume. De regulă există mese cu dealeri live, asta înseamnă în definitiv baccarat live.

Foarte ușor de înțeles, baccarat este relativ asemănător jocului de blackjack, doar că vorbim despre pariuri și alte elemente care îl fac să fie diferit. Jucătorii pot să plaseze pariuri pe victoria jucătorului, fie pe o remiză sau pe victoria băncii, iar atunci remunerația este în funcție de pariul câștigat.  Jocul se bazează pe jocul italian baccarat, cuvânt care tradus înseamnă zero. Prima variantă a jocului a apărut la 1.400, atât în Italia, cât și î Franța. Prima perioadă a lui de grație a avut loc în perioada domniei lui Ludovic al XIV-lea, când era drept unul dintre cele mai populare și de regulă era jucat de aristocrații francezi.

De ce să joci Baccarat

În principiu este vorba despre reguli foarte ușor de înțeles și e normal să te gândești la lucrul acesta atunci când vrei să descoperi un joc. Mai mult decât atât și un jucător neexperimentat ar putea fi cucerit de joc, cu atât mai mult când jocul face parte din suita de jocuri cu cărți disponibilă la toate cazinourile online. O masă mare găzduiește până la 14 persoane, iar locurile sunt numerotate de la 1 la 15, iar de regulă numărul 13 considerat ghinionist nu este plasat pe masa de Bacarat. Cu toate acestea, nu trebuie să aștepți să se umple masa, ci poți juca și de unul singur. Doar asigură-te că plătești toate comisioanele atunci când pariezi.

Înțelegerea jocului

Scopul jocului este de a obține un scor apropiat de 9 sau chiar 9, iar fiecare carte în parte primește anumite puncte. Cele de la J și până la K valorează 0, iar Asul are valoare 1 punct, iar celelalte cărți corespund conform valorii înscrise pe ele. Jucătorii primesc două cărți într-o mână, în timp ce dealerul este cunoscut sub denumirea de bancă. 

Dacă totalul obținut din primele două cărți este sub așteptările tale, există și posibilitatea de a solicita încă o carte, a treia. După această acțiune, jucătorii pot plasa pariuri pe victoria jucătorului, a băncii sau pe remiză. De regulă, plata pentru victoria jucătorului este de 1 la 1, la fel se plătește și pe victoria băncii, dar este perceput un comision de 5%.  Pe de altă parte, 8 la 1 este plata pentru remiză. Poți la fel de bine să pariezi pe alte două pariuri adiționale: Banker Pair sau Player Pair și plata pentru un pariu ca acesta este 11 la 1.

Reguli Baccarat

După efectuarea tuturor pariurilor, dealerul împarte două cărți pentru bancă și două pentru jucător, acestea fiind cunoscute drept „mâini„ în limbaj popular. Principala țintă este să ghicești care este mâna ce are un total al cărților mai aproape de 9, iar pentru a observa mai ușor lucrul acesta, îți spunem că acele cărți cu figuri, respectiv 10,  J, Q, K valorează 0, în timp ce Asul este 1, iar cărțile de la 2 la 9 au valoarea înscrisă pe ele.

Dacă valoarea unei mâini depășește 10, totalul este ajustat și se scad 10 puncte. În caz contrar, există regula care spune că atât banca, dar și jucătorul primesc o a treia carte (3 fiind numărul maxim de cărți acordate pentru fiecare mână). Plățile se fac conform principiului explicat mai sus:

  • Jucătorul câștigă și ai pariat pe el, atunci plata este de 1 la 1.
  • Banca câștigă și ai pariat pe ea, atunci plata este 1 la 1, dar plătesc comision 5%.
  • Remiza și ai pariat pe lucrul acesta, atunci plata este de 8 la 1.

Regula celei de-a treia cărți la jucător

Acordarea unei a treia cărți trebuie să fie făcută doar în anumite condiții avantajoase. Astfel, o carte suplimentară trebuie oferită doar atunci când totalul celor două cărți primite este între 0 și 5. Dacă totalul este între 6 și 9, nu este indicat.

Când se aplică:

  • Când ai 6+5, ceea ce înseamnă un total de 1 și trebuie solicitată o a treia carte.
  • Când ai As + damă.

Când nu se aplică:

  • Când ai 5+4, care înseamnă 9 și este cel mai bun scor pe care îl poți obține.
  • Când ai 6+2 și regula nu se aplică.

Regula celei de-a treia cărți pentru bancă

Când vine vorba despre regula celei de-a treia cărți la bancă, atunci problema se pune puțin mai diferit și callerul trebuie să știe lucrul acesta pentru că el dispune daca este sau nu să se primească o a treia carte. Atunci când este luată această decizie, trebuie ținut cont de totalul cărților pentru Bancă, dacă Jucătorul a beneficiat sau nu de a treia carte, cât și de valoarea celei de-a treia cărți a Jucătorului.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate tot mai multe schimbări și au apărut cât mai multe versiuni alte jocului, unele s-au impus mai mult decât altele. Baccarat American, Chemin de fer, Baccarat Banque sunt trei dintre acestea care rulează pe același principiu precum varianta clasică, doar că unele se diferențiază prin anumite elemente.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus