Cine a inventat ruleta? Istoria celui mai cunoscut joc de noroc


Jocurile de noroc au fost inventate cu mii de ani în urmă, însă ruleta a apărut abia în secolul al XVIII-lea și cu trecerea timpului a crescut foarte mult în popularitate, încât acum este nelipsit din cadrul cazinourilor din lumea întreagă, fie ele săli de jocuri sau doar platforme de jocuri de noroc online.

Te-ai întrebat vreodată cum au fost inventate cele mai cunoscute jocuri de noroc din lume și de ce sunt ele atât de populare în zilele noastre? Ruleta este unul dintre aceste jocuri, iar mai jos îți prezentăm istoria acestui joc, din momentul inventării sale și până în prezent.

Ce este ruleta?

Unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc care există la ora actuală pe piață, jocul de ruletă se desfășoară pe o masă specială, împărțită în 37 de numere, în varianta europeană și franceză, iar în 38 de numere în varianta americană. Suma tuturor numerelor inscripționate pe masa de ruletă este de 666. Este prezent în cadrul cazinourilor online sub diferite variante, fiecare dintre ele evidențiată într-un fel sau altul, deși regulile sunt relativ asemănătoare.

Cine a inventat ruleta

Blaise Pascal este considerat „părintele” ruletei. Prima formă de ruletă a fost concepută în Franța secolului al XVIII-lea, însă istoricii spun că francezul doar a introdus o formă primitivă de ruletă în secolul XVII, în căutarea unei mașini cu mișcare perpetuă. Mecanismul ruletei reprezintă un hibrid dintre o roată de joc inventată în 1720 și jocul italian Biribi.

Matematician, filozof și fizician francez, Blaise Pascal a adus contribuții semnificative în lumea matematică și științifică. Încă de la o vârstă fragedă s-a făcut remarcat, iar la vârsta de 31 de ani și-a îndreptat atenția către religie și filozofie. Operele sale religioase sunt considerate și acum adevărate capodopere ale limbii franceze.

Născut la 19 iunie 1623 în orașul Clermont din Auvergne, Franța. Rămas fără mama de la vârsta de 3 ani, a fost nevoit să se mute la Paris, acolo unde alături de frații lui erau străluciți, iar încurajați de tată, la rândul lui matematician amator și om de știință, fiecare și-a urmat visul.

De ce este atât de popular jocul de ruletă

Evoluția jocului de noroc a fost extrem de interesantă, însă popularitatea de care se bucură în zilele noastre este și datorită faptului că este disponibile la casino online. Acolo există nenumărate variante de care te poți bucura, cât și posibilitatea de a avea parte o experiență precum într-un cazino fizic, direct din confortul propriului cămin.

Foarte ușor de jucat, regulile nu te pun deloc în dificultate și sunt ușor de înțeles pentru fiecare. Trebuie doar să alegi un număr și să efectuezi pariuri. Norocul joacă un rol important, ceea ce îți permite să te joci alături de jucători experimentați. Diferența dintre un jucător cu experiență este că adoptă strategii menite să micșoreze șansele cazinoului împotriva jucătorului. Cea mai cunoscută dintre strategii este Martingale, cunoscută pentru că asigură șanse de câștig de 50%. Mai sunt și alte tipuri de strategii care pot fi folosite: Paroli, sistemul Labouchere, Parlay, 3Q și D Alembert.

Variante ale ruletei

Este foarte convenabil să joci ruletă online pentru că și se deschid nenumărate căi spre jocuri unul și unul. Deși în definitiv regulile de bază sunt aceleași pentru fiecare tip de joc de ruletă, datorită popularității, fiecare zona a implementat o variantă diferită, ceea ce a dus la apariția ruletei americane, franceze, americane, ruletă live, ruletă mini, cu două bile, Lightning Roulette și multe altele.

Ruleta europeană este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou și se evidențiază prin faptul că are 37 de diviziuni egale, numerotate de la 0 la 36.  Jumătate dintre numere sunt roșii, jumătate sunt negre, iar 0 este neutru și poate fi identificat pe roată ca fiind verde. Aceste culori se potrivesc cu cele de pe masa unde se efectuează pariurile.

Ruleta americană este relativ asemănătoare cu cea europeană, singura diferență considerabilă este acel dublu 0 care apare pe roată. 0 și 00 sunt verzi, iar jumătate din celelalte 36 de numere sunt roșii, iar cealaltă jumătate o reprezintă numerele negre. Distribuția numerelor în varianta americană este interesantă, iar pe partea opusă a fiecărui număr par este un număr impar.

Deși este asociată cu ruleta europeană, ruleta franceză se diferențiază prin faptul că masa este împărțită altfel. Aranjarea modului cum sunt aranjate zonele importante de pariere este ușor schimbat. Zona de pariere este specifică acestei versiuni de ruletă și a fost adăugate de așa manieră pentru a crește posibilitățile de pariu ale jucătorului.

Lightning Roulette este o versiune a jocului de ruletă dezvoltată de către Evolution Gaming, care este cel mai mare furnizori de jocuri live. combină perfect  elementele ruletei franceze și atmosfera de jocuri interactive. Procentul optim de plată a jucătorului (RTP) este de 97.30. În fiecare rundă sunt generate plăți care pot ajunge și la cinci numere norocoase, fiecare cu multiplicatori de la 50 X și până la 500 X pentru fiecare număr ales în mod aleatoriu înaintea învârtirii bilei.

Foarte răspândită în lumea jocurilor de noroc, ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino și varianta perfectă pentru a te distra alături de prietenii tăi. Sunt numeroase versiune existente, cu reguli clasice, dar și variante unde indicarea unui număr norocos vine cu un premiu de până la 500 X miza.

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus