Cazinourile online, acum legale în Olanda


Vești excelente pentru rezidenții din Țara Lalelelor și a morilor de vânt – autoritatea de reglementare locală din Olanda, Kansspelautoriteit (KSA), tocmai a aprobat funcționarea cazinourilor online în țară, atât timp cât respectă legislația în vigoare.

Începând cu data de 1 octombrie 2021, Olanda reglementează oficial piața de gambling online. Acesta reprezintă cel mai așteptat eveniment de iGaming din Europa din 2021. Mai mult, experții din industrie aplaudă această decizie, preconizând că Olanda are potențialul de a deveni una dintre cele mai mari piețe de cazino online din Europa în anii următori.

Acest eveniment vine la câteva luni bune de întârziere față de data anunțată – inițial, legalizarea fusese programată pentru 1 martie 2021, însă pregătirile au fost amânate de pandemia de COVID-19. Până nu demult, cazinourile online erau interzise în Olanda, dar grație noului proiect de lege destinat operatorilor de cazino online, “Remote Gambling Act”, piața online s-a putut deschide în sfârșit.

Ce va însemna legalizarea cazinourilor online pentru piața internațională?

Această legalizare va avea un impact pozitiv nu doar pentru jucătorii olandezi, ci și pentru zeci de operatori de gaming internaționali care vor avea acces la una dintre cele mai lucrative piețe de cazino.

Cazinourile online legale in Olanda

Autoritatea de reglementare, KSA, a anunțat că până acum a acordat deja 10 licențe de funcționare unora dintre cei mai prestigioși operatori de cazino internaționali – Bet365, Tombola - operatorul de bingo renumit din UK, și Play North LTD., o companie acreditată pe piețele din Malta și Estonia. La aceste nume se adaugă și brandul Holland Casino care opera până acum doar cazinouri stradale în Olanda și loteria de stat Nederlandse Loterij care deține brandul de betting online TOTO.

Rene Jansen, președintele KSA a precizat că se așteaptă ca lista operatorilor care intră  pe piață în Olanda să crească în săptămânile următoare și că deja a primit aplicări noi care așteaptă aprobarea. Însă, acesta este un proces laborios, iar cerințele sunt foarte stricte, motiv pentru care mulți operatori trebuie să facă anumiți pași pentru a-și crește șansele de aprobare.

Mulți operatori offshore, printre care se numără și Entain, Betsson, LeoVegas și Kindred Group care operează brandul Unibet și Vlad Cazino au anunțat că nu vor mai accepta pariuri de la rezidenții din Olanda înainte de deschiderea pieței, sperând că vor putea fi aprobați pentru o licență remote de iGaming.

Cadrul legal în Olanda are specificații clare pentru operatori iar reglementările sunt foarte dure. Dacă operatorii offshore oferă servicii de iGaming fără licență clienților din Olanda, KSA îi poate amenda cu sume usturătoare.

Conform KSA, scopul acestor reguli stricte este de a-i proteja pe pariorii olandezi de riscul de dependență la cazino, spălarea de bani, bonusurile cu termeni și condiții abuzive, dar și de operatorii nelicențiați care pot accepta pe platformele lor clienți sub vârsta legală de pariere de 18 ani. Mai mult, operatorii nou licențiați trebuie să plătească o taxă de funcționare iar ofertele lor trebuie să nu promoveze în mod vădit jocul excesiv, ci să încurajeze jocul responsabil.

Recent, KSA a amendat operatorul Tipico pentru că a oferit servicii de gambling în Olanda fără licență cu suma de €531,250, chiar dacă nu a targetat în mod special clienții olandezi.
Se estimează că 1.5 milioane de oameni pariază activ la cazinouri online în Olanda iar valoarea pieței este de 800 milioane de Euro – acestă sumă include încasările din jocuri ca poker, ruletă, blackjack, sloturi și pariuri sportive.

Însă, și costul licențierii este destul de piperat pentru operatorii internaționali care vor să se lanseze online în Olanda - €48 000.

Declarații oficiale

Rene Jansen, președinte al autorității de reglementare olandeze, KSA, a declarat – „Astăzi am făcut un pas important legalizând piața de jocuri online de șansă. În ultimii ani, am realizat că interzicerea pariurilor online nu mai este posibilă. Legalizarea și reglementările, în schimb, ne ajută să îi protejăm pe clienți de abuzuri. [….] Alți operatori sunt interesați, însă așteaptă să finalizeze procesul de aplicare pentru că nu sunt pregătiți încă. Ei trebuie să îndeplinească niște condiții stricte iar testarea pe care o facem este la fel de strictă, dar cu siguranță vom avea un număr din ce în ce mai mare de operatori licențiați.”

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus