888 va prelua operațiunile europene ale brandului William Hill


Compania 888 Holdings, prezentă și pe piața din România, a anunțat mai devreme în această săptămână că se află într-o etapă avansată a negocierilor cu Caesars Entertainment pentru a achiziționa operațiunile și activele brandului de cazino William Hill din afara Statelor Unite.

Presa internațională a raportat că 888 Holdings se afla în competiție cu alte companii interesate, printre care se numără și firma cu capital privat Apollo Global Management, dar și CVC Capital Partners.

Însă, conform Times of London, 888 Holdings a câștigat licitația, oferind peste 2.76 miliarde de $, o sumă mult mai generoasă în comparație cu competitorii săi.

888 Holdings William Hill

O  tranzacție istorică pentru 888 Holdings

În luna aprilie a acestui an, brandul William Hill a fost achiziționat de Caesars Entertainment pentru suma de peste  2.9 milioane de £.  Conform achiziției, Caesars a intrat în posesia business-urilor deținute de William Hill în Statele Unite, dar și a tehnologiei lor de betting, urmând ca restul activelor să fie vândute la licitație.

888 Holdings a arătat un interes pentru aceste active și se afla în etapa de negocieri săptămâna trecută, însă nicio tranzacție nu fusese confirmată până la momentul de față.

Atunci când vânzarea activelor europene ale William Hill a fost anunțată de Caesars Entertainment, prețul de plecare la licitație era de 1.5  miliarde de $, însă competiția a fost acerbă. Numeroase branduri internaționale de pariuri sportive și jocuri de cazino s-au arătat interesate, printre care se numără și  Apollo Global Management, Betfred și CVC Capital Partners.

La final, însă, 888 a rămas în picioare cu cea mai mare ofertă la licitație, peste suma oferită de finalistul Apollo Global Management. CVC Capital Partners, în schimb, s-a retras din cursă mai devreme în această lună.

Ce active va deține 888 Holdings?

Conform tranzacției, 888 Holdings va intra în posesia întregii rețele de locații retail de pariuri sportive deținute de William Hill – peste 1400 în UK și Irlanda. La acestea se vor adăuga operațiunile de pariere și  gaming online deținute în UK și Europa.

Încă nu se știe sigur ce se va întâmpla cu locațiile fizice deținute de William Hill, însă cei de la 888 au sugerat că le vor păstra și că nu intenționează deocamdată să le vândă mai departe.

În contextul restricțiilor, dar și al regulilor mult mai stricte impuse de autoritatea de reglementare din UK, William Hill a desființat mai mult de 800 de locații fizice în ultimii 2 ani.

Declarații oficiale

Itai Pazner, CEO-ul 888 Holdings a declarat -  “Suntem într-o poziție puternică pe piață acum, produsele noastre sunt într-un stadiu bun, gata să scaleze, bilanțul nostru contabil este curat și suntem gata să valorificăm noi oportunități ca parte din strategia noastră organică de creștere pe care am implementat-o în ultimii ani. [...] Am menționat William Hill și în trecut, că este o companie care ne-ar putea interesa. Și mențin aceeași declarație.”

Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus