3 Caracteristici importante ale păcănelelor


Păcănelele sau jocurile de tip slot machine (se mai numesc și sloturi) sunt cel mai răspândit gen de jocuri de noroc atât în cazinourile online cât și în cele din lumea reală. Ele sunt disponibile în variante nenumărate, de la cele mai simple inspirate din jocurile clasice inventate acum un secol până la cele mai complexe, cu minijocuri și bonusuri peste tot.
 
Păcănelele sunt și cele mai populare jocuri de cazinou, în special pe internet. Ele sunt jucate atât ocazional, prin aplicații de mobil și siteuri de jocuri online care oferă joc pentru distracție pe bani virtuali (precum Slotomania, Big Fish Casino sau MyVegas) cât și pe bani reali într-unul dintre numeroasele cazinouri online disponibile și în România.
 
Deși majoritatea sloturilor par a fi la fel, există diferențe importante între ele de care trebuie să ții cont când alegi jocul pe care vei cheltui bani.

RTP sau randament

Jocurile de păcănele sunt complet aleatoare, adică nu există nici un mod de a prezice dacă o rotire individuală va câștiga sau nu. Un matematician a numit păcănelele cel mai echitabil joc pentru că îi oferă jucătorului o șansă de 50% de a câștiga cu fiecare rotire.
Jocul este corect dar nu este un filantrop - scopul lui este totdeauna să genereze profit pentru operator. În cele mai multe cazuri, acest profit - avantajul casei sau operatorului - nu este foarte mare.
RTP - return to player, s-ar traduce cel mai bine ca randament - exprimă, pe scurt, câți bani te poți aștepta să primești de la joc, sub formă de câștiguri, pe termen lung. Bineînțeles, RTP-ul jocurilor de noroc este totdeauna sub 100%.
Dacă, de exemplu, joci cu 100 de lei la un joc de păcănele cu un RTP de 95%, te poți aștepta ca, la urma urmei, să rămâi cu 95 de lei. Bineînțeles, acest procent se va înțelege statistic: un RTP de 95% nu garantează că vei pierde doar 5 lei într-o sesiune de joc și nu înseamnă nici că nu vei câștiga, să zicem, 205 lei la un moment dat.
RTP-ul jocurilor este, de regulă, raportat de dezvoltatori.
Pacanele cu RTP ridicat

Jocuri cu cel mai bun RTP

20-04-2024
Denumire joc
Evaluare Joc
Dezvoltator
Format
RTP
Nume Cazino
2.

Volatilitate

Volatilitatea sau variabilitatea unui joc de păcănele se referă la cât de des plătește un câștig și cât de mare este câștigul respectiv.
Un joc cu volatilitate ridicată va avea un număr mare de rotiri necâștigătoare - în același timp, cele câștigătoare sau jocurile bonus (precum rotirile gratuite) vor avea câștiguri mai mari asociate. Jocurile cu volatilitate ridicată sunt, de obicei, mai plictisitoare dacă sunt jucate pentru distracție, iar când sunt jucate pe bani reali, necesită un buget mai consistent. Ele sunt mai riscante - dar vin cu o recompensă pe măsură.
Un joc cu volatilitate scăzută plătește sume mai mici într-un mod mai frecvent - câștigurile mai mici apar parcă la fiecare două-trei rotiri, dar acestea sunt sume mici, deseori sub miza pe rotire, iar funcțiile bonus sunt declanșate mai des. Jocurile cu volatilitate mică sunt mai puțin riscante, mai captivante și mai distractive - dar nu neapărat mai profitabile pe termen lung. 
Cum poți afla volatilitatea unui joc de păcănele? 
Unii dezvoltatori de jocuri publică informații referitoare la volatilitatea jocurilor. În cazul celor care nu publică această informație, poți afla și singur jucând jocul însuși - natura sa va deveni evidentă după o perioadă de timp.
 

Rotiri gratuite

Rotirile gratuite sunt un bonus folosit de marea majoritate a jocurilor de păcănele. Ele sunt, de obicei, declanșate de un număr de simboluri scatter, și sunt formate dintr-un număr anume de rotiri care nu costă nicio fisă dar plătesc toate câștigurile.
Jocurile pot oferi un număr diferit de rotiri gratuite, deseori cu funcții bonus - multiplicatoare, simboluri wild suplimentare - și pot fi, de cele mai multe ori, redeclanșate (în acest caz, jocul acordă rotiri gratuite suplimentare).

Re-rotiri 

Acestea sunt rotiri gratuite bonus declanșate uneori aleator, alteori de către un simbol bonus. Ele sunt de obicei formate dintr-un număr mic - 1, 3 - de rotiri gratuite cu anumite funcții bonus active.
Aboneaza-te la Newsletter
Aboneaza-te
Copyright © 2024 www.onlinecazinouri.ro - Toate drepturile rezervate!
 
Mergi sus